Протест пред полицията в Момчилград, недоволните идват пред Прокуратурата с искане за конкретна информация за убийството

Близки на убитата Дамла Муса и техни познати излязоха на протест пред сградата на Районното полицейско управление в Момчилград с искане за повече информация от институциите за хода на разследването. Роднини са дошли от Турция и Белгия. Те настояват също със сълзи на очи за предаване на тялото на убитото дете за да могат да го погребат. В момента заради съдебни екпертизи то е под надзор. Близките ,дошли от чужбина обаче не могат да стоят продължително в Момчилград и да чакат хода на разследването. Те са готови да протестират и пред сградата на Окръжна прокуратура в Кърджали.

Протестът на близките е подкрепен от ученици от 11 и 12 клас. Те искат повече сигурност в Момчилград. По-малките деца вече ходят с придружител на школо.

За сега от Окръжна прокуратура се въздържат да дават сведения за хода на разследването. По неофициална информация за 72 часа е задържана майката на убитото момиченце. Все още обаче официално няма повдигнато обвинение. Ако това не стане,тя трябва да бъде освободена утре след обед.

Близките на убитото дете не вярват майката да го е умъртвила. Те твърдят,че тя се е грижила много добре за малката Дамла.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини