Езиковата с купа от национален конкурс „Рождеството на спасителя“

За трета поредна година  ученици от ЕГ „Христо Ботев“, гр.Кърджали са без конкуренция на Националния литературен конкурс, посветен на Рождество. Единадесетокласничката Марина Андреева от Литературен клуб „Добродетели“ се класирана на първо място, а Симона Халтъкова от 12 клас зае второто място. Поощрителни награди получиха Габриела Манкова и Мирослав Милушев от 11 клас, които също са членове на клуб „Добродетели“. Всички те се състезаваха в раздел „Проза“ и достойно продължиха традицията на Кристияна Урумова и Теодора Йосифова, Даяна Тодорова и Димитър Беловски от Литературен клуб „Добродетели“, заели първо, второ и трето място в предишните две издания на конкурса през 2015 и 2016 г.

Тази година Езиковата гимназия получи и най-престижната колективна награда за най-стойностто участие – купа, учредена на името на конкурса.

И тази година интересът към проявата бе много голям - над 200 млади творци от цялата страна, разпределени в три възрастови групи се включиха в надпреварата. Целта на конкурса, организиран от Министерство на образованието и науката, Сливенската митрополия, община Бургасе и Центъра за личностно развитие в Бургас е да поощрява интереса на учениците към литературата и православието, както и да стимулира творческите умения на младите хора.Вече е факт и новата книга, съдържаща стихове, разкази и приказки, написани от децата на България, в която намериха място най-добрите творби. Книгата съдържа снимки от награждаването на номинираните ученици в двата конкурса „Рождество на Спасителя” и „Христос возкресе- радост донесе” и излиза с подкрепата на Негово Високопреосвещенство Сливенски митрополит Йоаникий и издателство „Изкуство“. В сборника,както и в двата конкурса, личи ясно духовният почерк на Атанасия Петрова, председател на журито и идеен генератор на конкурсите.

Поздравяваме още веднъж Марина, Симона, Габриела и Мирослав за успеха и пожелаваме  светъл творчески път към добротворството на  тях и на всички бъдещи участници!

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини