Перперикон с първа награда в национален конкурс

Изображение 1 от 2

    Община Кърджали спечели наградата в категория „Паметници на културата“ в националния конкурс „Сграда на годината 2017“ с проекта “Перперикон - минало за бъдеще“ за извършване на консервационно-реставрационни работи и експониране на античен и средновековен град Перперикон.
     Най-добрите сгради в България бяха оценени от авторитетно жури  с председател  Деница Николова, заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството. "Сграда на годината" се организира от "ГРАДЪТ Медиа Груп" под патронажа на МРРБ с подкрепата на браншовите организации в проектирането и строителството. Националният конкурс е учреден през 2002 г. и е най-значимото събитие в областта на инвестиционните проекти, архитектурата и строителството в България. 
    Над 60 новопостроени и реновирани сгради от цялата страна участват в тазгодишното издание на конкурса като сградите бяха разделени в 13 категории, сред които и „Паметници на културата“.
    Наградите бяха връчени на специална церемония в София на 14 декември т.г. Приза на община Кърджали получи заместник кметът Веселина Тихомирова. Тя благодари за отличието.“Съвместните усилия на местната власт, археолозите, изпълнителите и държавата превърнаха Перперикон в еталон и норма за предоставяне на туристическия продукт. Това отличие ни задължава да продължим с усилията си за утвърждаване  на Перперикон в паметник от световно значение“, каза г-жа Тихомирова. На сцената с нея се качиха археолога проф.Николай Овчаров,  представителите на проектантите и изпълнителите на обекта.
    Кърджали бг вести

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини