Управителят на Първомайската болница категорично отхвърли обвиненията за починалия 45-годишен кърджалиец

д-р Румня Бойлова – управител на МБАЛ – Първомай направи изявление,с което отхвърли обвиненията на близките на 45-годишен мъж, че е починал в здравното заведение без да му е оказана помощ.

Пловдивски сайтове публикуваха разказа на бащата на Динко Димов, според който синът му е починал в коридора на вътрешното отделение докато е чакал часове наред да бъде хоспитализиран.

Д-р Бойлова показа документацията, от която ясно се вижда, че болният е постъпил около 12.56 часа и е починал 3 часа по-късно, като през това време е лекуван от бронхопневмония, поставен му е абокат и са му направени необходимите изследвания.

При нас дойде един закъснял с лечението пациент, каза лекуващият лекар д-р Мария Павлова и обясни, че освен пневмонията, 45-годишният мъж е имал редица други заболявания и е развил полиорганна недостатъчност. Освен това дни наред се е опитвал да си самоназначава лечение с неподходящи лекарства.

Въпреки това, по думите на лекарката, пациентът е починал докато екип се е опитвал да го реанимира и да направи най-доброто за него.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини