Дивите купони на студентския празник отиват в миналото, в Кържали се празнува на групи

Дивите купони на студентския празник отиват в миналото, в Кърджали се празнува на групи. Вече остава само спомена, за това как целите випуски пълнеха ресторантите на града. Сега студентите се събират по групи и спазват благоприличие. Една от причините са и ограничените им финансови възможности.

   Кърджалийската Алма Матер-Филиалът на Пловдивския университет следва от няколко години това правило. Пример на студентите за единство дават техните преподаватели.  Те се събират на 14 декември в комплекс „Арпезос”, за да вдигнат здрав купон. Ще почетат , както Студентския празник, така и Коледа. Вече е уточнено менюто. Ще се заложи на пастирска салата и вратна пържола с гарнитура.

 В самия ден 8 декември преподаватели и студенти  

ще се съберат в актовата зала на Филиала да почетат празника.

Земеделският колеж, който години наред даваше пример на организирани купони този път няма да е единен. Студентите се пръскат по групи. Част от студентите са предпочели хижа. Преподавателите, много от които от Пловдив, ще се приберат в родния си град.

Самостоятелно по групи ще отбележат 8 декември и възпитаниците на Филиала на Минно-геоложкия университет. Те ще имат обща изява на 9 декември в голямата зала на читалище „Обединение”. Тук 50 абсолвенти от випуск 2017 г. ще получат дипломите си.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини