Младен Маринов: Има хора с по 11 000 лева глоби за пътни нарушения. Преглед на печата

"Сега":

Борисов: И Левски щеше да прескочи оградата, ако беше жив!

Никога не сме ги канили, не сме мислили, не сме говорили като възможен вариант управление с БСП. Това каза лидерът на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов на Четвъртото редовно отчетно-изборно делегатско национално събрание, предаде Агенция "Фокус".

"Днес, надявам се да приемем декларация, с която всяка спекулация, свързана с БСП да спре", заяви той. "Един път бях демократ: ето ви властта, втори път: ето ви властта, а те пак не могат. Сега се сетили за Председателството да искат предсрочни избори", заяви лидерът на ГЕРБ в емоционална реч. "Как си го представят физически- предсрочни избори без правителство, съвместни заседания с ЕП и българско правителство, което отсъства?!", попита Бойко Борисов.

Протест. 

"Дума":

Столичани поискаха оставката на Фандъкова

Общински съветници от различни политически сили в София, депутати от БСП и граждани излязоха вчера на протест под наслов "Данче слез". Недоволните от управлението на столичния кмет Йорданка Фандъкова се събраха пред Министерския съвет и се отправиха на протестно шествие до сградата на общината на ул. "Московска" 33.

Официалните организатори на протеста от неправителствената организация "Спаси София" издигнаха 5 конкретни повода за искането на оставката на Фандъкова - презастрояването и лошата инфраструктура, бавния транспорт и недостатъчното велоаели, унищожаването на сградите паметници на културата, ремонти на вече реконструирани пътища, чистотата на въздуха. "Протестът ни е политически, защото искаме политики, но не е партиен", заявиха инициаторите. Недоволните издигнаха лозунги като "Вън транспортните калинки", "Унизително е за молим за тротоари", "Смогът покрива всичко освен лошата политика".

Нарушители. 

"Монитор":

Арестуват по 500 коли на ден

По около 500 коли биват закопчавани дневно със скоби заради неправомерен престой в платените зони за паркиране в градовете у нас, показа проверка на "Монитор". Повече от половината от "арестуваните" автомобили са в София. Над 340 коли освобождават срещу съответната глоба от 30 лв. всеки ден служителите на Центъра за градска мобилност (ЦГМ) в столицата.

От началото на годината до края на октомври общо 102 922 автомобила са задържани принудително. Само за десетия месец на годината служителите с електрикови жилетки са закопчали 12 600 коли, като миналата година по същото време задържаните със скоби автомобили са били 12 788.

"24 Часа":

Младен Маринов: Има хора с по 11 000 лева глоби за пътни нарушения

Засилването на контрола не е решение срещу катастрофите по пътищата, необходимо е и промяна на културата на водачите, коментира в предаването "Неделя 150" по БНР главният секретар на МВР Младен Маринов.

"Аз лично смятам че само и единствено засилване на контрола не е решение на този проблем. Основната част от нарушенията, които констатираме, знаете до момента от началото на годината имаме над 850 хиляди констатирани нарушения, правим всичко възможно да се повиши събираемостта на глобите, които са генерирани в тези нарушения. Основното, което нарушават хората, това са ограниченията на скоростта. Натъкваме се на случаи, които са доста притеснителни с хора, които, включително над 11 000 лева генерирали глоби от нарушения.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ko
    kovo
    5 0
    09:59, 27 ное 2017
    Може ли някой да преведе: "Натъкваме се на случаи, които са доста притеснителни с хора, които, включително над 11 000 лева генерирали глоби от нарушения.", защото след прочитане някой да не получи "интрувентност на личността"
Последни новини