Изет Шабан:Чанев и „Политиката в Кърджали и смесените райони“

Изумени сме от представянето на  областния управител на Кърджали  Никола Чанев в  предаването на Канал 3  „ Имате думата“ на тема  „Политиката в Кърджали и смесените райони“ на 23.12.2017г. Г-н Чанев , който е държавен служител и трябва в тази си роля да бъде олицетворение на толерантността, диалогичността и добрия тон, сътвори гаф в национален мащаб като се изяви като политически  анализатор и партиен функционер на ГЕРБ.Показа се и като  контрольор и на местната власт, без да е печелил доверието на хората и местни избори за разлика от кметовете на общини в региона.  Назначеният на този пост с подкрепата на един човек  и след едно изпито кафе областен управител сипеше оценки за работата на представителите на местната власт като партиен секретар от годините преди демократичните промени.

 Областният управител трябва да е областен управител на всички граждани и кметове, независимо от коя политическа партия са издигнати те. Да работи в диалог и  съвместно с кметовете за решаване на  проблемите на хората, а не да се опитва да трупа пред съпартийците си червени точки , мерейки  публично  чия заслуга за осигуряването на средства за общините е по  и най-голяма.

Освен като партиен функционер  на ГЕРБ , г-н Чанев е провеждал събрания и с представители на ДОСТ по селата, спомена за такава среща в с.Скалище.

Очакванията към областния управител са като представител на държавата да провежда държавната политика в областта,  без да използва държавата като политически инструмент с цел реализиране на свои лични амбиции. Все пак до местните избори има още 2 години, през които той може да се докаже  в рамките на правомощията  на поста, на който е назначен след  онова кафе. За съжаление, обаче, във въпросната  телевизионна изява не чухме нито един държавен приоритет за областта, за чието реализиране областния управител да се ангажира.

                                                                                   Изет Шабан

Председател на Областен съвет на ДПС-Кърджали

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини