Умна или красива?

Жените все още имат сложна и противоречива връзка със собствения си имидж и не могат решат какво предпочитат - да са умни или красиви.

Това показват резултатите от допитване, направено по поръчка на американската телевизионна мрежа Oxygen, предаде Ройтерс.

Изследването е обхванало 2000 жени на възраст между 18 и 24 години. Данните от анкетата сочат, че 25 процента от участничките предпочитат да спечелят шоуто "Следващият топ модел на Америка" вместо Нобелова награда.

75 процента от жените споделят, че биха са съгласили да обръснат главите си, за да спасят живота на непознат човек, докато 25 процента признават, че биха направили най-добрата си приятелка дебела за цял живот, ако това означава самите те да бъдат слаби.

Колкото до въпроса дали биха се омъжили заради външност или заради пари, 50 процента от анкетираните отговарят, че биха избрали грозен мъж, ако е мултимилионер.

Резултатите от допитването показват още, че 88 процента от жените биха се отказали от мобилния си телефон, бижутата и грима си, за да запазят приятелството си.

"Проучването е интересна дисекция на съвременната жена и показва как тя прави връзка между собствения си имидж и нещата, които цени в живота. Оказва се, че днешните жени представляват сложна комбинация от алтруизъм и материализъм, суета и несигурност, лоялност и егоизъм", казва д-р Джен Бърман, психотерапевт и съдия в ново шоу на телевизия Oxygen.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини