Беше дадено началото на второто издание на лотарията с касови бележки на НАП

157  кърджалийци  вече са регистрирали касови бележки  на стойност 132 153 лева

Всички касови бележки, издадени след 1 януари 2017 г. могат да бъдат регистрирани във второ издание на лотарията на НАП. Голямата награда в тазгодишното издание на играта е 50 000 лв. 2 000 лв. ще получава един щастливец всеки месец, регистрирал печеливша касова бележка. А  всяка седмица  някой ще печели и предметна награда на стойност приблизително 1000 лв., съобщиха от офиса на приходната администрация в Кърджали.

Двойно по-голям шанс за спечелване на награда ще имат участниците, които са плащали с банкова карта и освен касовата си бележка, са запазили и регистрирали бележката от ПОС терминал, поясниха от там.  Да участват в данъчната лотария ще имат право всички български граждани, които са навършили 14 години, които регистрират фискалните си бонове в интернет на специално създаден за целта сайт. Както и през миналата година, данните, които трябва да бъдат въведени за участие са стойността на покупката, датата и часа, в който е издадена касовата бележка. Няма ограничения за минимална или максимална стойност на покупките.

Първият късметлия от данъчната лотария ще бъде изтеглен през декември 2017 г. в сутрешния блок на БТВ. В жребия ще участват всички бележки, регистрирани до 19:59 ч. на 17 декември 2017 г. и издадени след 1 януари 2017 г. включително. Потребителските профили на участници от първия сезон на Лотарията са вече активни и те могат да въвеждат бележки с вече създадените права за достъп. Всеки нов потребител е необходимо да създаде еднократно свой профилв сайта www.kasovbon.bg, като всеки участник може да въвежда касови бележки без ограничения. Колкото повече фискални бонове в профила има всеки, толкова по-голям е шансът за награда.

Задължително условие е регистрираните касови бележки да се пазят  до края на играта, защото наградите ще се дават срещу тях.

Тази година късметлиите ще бъдат обявявани не само на официалния интернет сайт на Лотарията – kasovbon.bg, но и на специално създадената във Facebook страница https://www.facebook.com/kasovbon/. В социалната мрежа потребителите ще могат да следят последните новините около играта, както и да задават своите въпроси.  Също така всеки регистриран потребител в Лотарията на НАП може да въвежда касови бележки и чрез мобилното приложение на Агенцията, което можете да се изтеглите през Google Play за телефони с операционна система Android или през App Store на мобилния телефон за операционна система iOS. Фискални бонове могат да бъдат регистрирани и чрез телефона на НАП 0700 18 700. Обаждането е на цената на градски разговор от стационарен телефон или според тарифния план на мобилните оператори. Услугата работи денонощно и е напълно автоматизирана, допълват от приходната агенция. След старта на кампанията в национален мащаб агенцията отчита и бум на сигнали за неиздаване на касови бележки от некоректни търговци. Обектите ще бъдат проверени от данъчните чрез извършване на контролни покупки, съпоставка на касовата наличност с отчетените обороти, проследяване на  плащанията и отразяването им в касовата книга на обектите. От НAП обръщат внимание, че издаването на касова бележка е задължително при плащане в брой, когато се продава стока или услуга, независимо дали това става в търговски обект или на сергия. Сигнали за неиздаване на касови бележки могат да се подават денонощно на имейл infocenter@nra.bg  или на телефона на НАП 0700 18 700.

157  кърджалийци  вече са регистрирали касови бележки  в лотарията. Регистрираните  бележки са 8 440 на стойност 132 153 лева.

    338  касови бележки  са регистрирани през ПОС терминал, все още няма  потребители, които да  участват в надпреварата чрез мобилното приложение.Към момента един потребител от региона държи рекорд с 1 115 регистрирани касови бележки за участие в лотарията.  А най-високата стойност на касова бележка е 5 099 лв.

От офиса на НАП в Кърджали припомниха, в първото издание на лотарията, което приключи в края на 2016 г. бяха регистрирани над 51 милиона касови бележки на стойност над 670 млн. лв., а големият победител, който получи лек автомобил беше Иванка Кавъркова от Панагюрище с касова бележка за 1,80 лв. Кърджалийка също попадна сред печелившите от лотарията. Фискален бон за 9.99 лв. от заредено гориво на газoстанция в Кърджали донесоха късмет на Адрияна Вълчева. Тя получи чисто нов смарт телефон с четириядрен процесор и 2 СИМ-карти.


Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини