По обвинителен акт на Районна прокуратура – Кърджали е осъдена 44-годишна жена за държане на цигари без бандерол

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Кърджали е осъдена 44-годишната Мергюл Е., за това, че държала голямо количество акцизни стоки – цигари – без бандерол – престъпление по чл. 234 ал.1 от Наказателния кодекс. Районен съд-Кърджали й наложи наказание от 1 година лишаване от свобода при първоначален “общ” режим, както и глоба в размер на стойността на цигарите – 2 454 лева. Присъдата е потвърдена от Окръжен съд-Кърджали и е влязла в сила.

На 7.04.2015 г. в гр. Кърджали, служители на РУ на МВР-Кърджали извършили проверка на Мергюл Е., след като слязла от автобус, идващ от Република Турция.  Те установили, че в багажа си тя пренасяла  общо 320 кутии цигари без бандерол. При претърсване и изземване в дома на Мергюл Е. били установени още 11 кутии цигари без бандерол.

Мергюл Е. е извършила горепосоченото престъпление в изпитателния срок по предходна условна присъда за системна контрабанда на тютюневи изделия, поради което съдът приведе в изпълнение и тази присъда, по която е получила наказание от 8 месеца лишаване от свобода.

Това съобщиха от Пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини