На 300 членове на КНСБ от Кърджалийско на протест в София за по-високи заплати

„Протестът мина нормално. Убедена съм, че увеличението на работните заплати ще се постигне във всички сфери. Това е само началото, продължаваме на местно равнище социалния диалог с работодатели от различни сфери. Ще търсим увеличаване на заплатите през 2018 година, особено на висшистите работещи по специалността си“. Това заяви Иванка Караколева, регионаленпредседател на Регионалния  координационен съвет на КНСБ в Кърджали след Националното протестно шествие на синдикатите.

В петък КНСБ изведе над 8 000 души от цялата страна по улиците на София на протест за повишаване на минималната работна заплата. Протестиращите поискаха увеличаване на минималната работна заплата със 100 лева, да не отпада класът за прослужено време, както и да не се орязват болничните. Организаторите се обявиха за достоен труд и достойно възнаграждение на работещите. 
"Искаме да живеем и работим в България“, „Няма качествени здравни грижи без професионалисти“, „Искаме достойни условия на труд и достойно заплащане“ , обявиха протестиращи. 

От Кърджалийска област над 300 членове на КНСБ от 16 федерации се включиха в протестното шествие.

Председателят на Регионалната колегия на професионалистите по здравни грижи в Кърджалийско Росица Генчева поздрави стачкуващите с народната песен  „Излел е Дельо хайдутин“.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини