Детска градина спретна фестивал на мекицата

Днес в село Енчец се проведе празник на мекицата, организирано от Детска градина „Снежанка”. Мотото е „Мъдростта ни обедини”, обяви при откриването на празника директорът Поля Стайкова. В тази връзка тя предложи на кмета на Кърджали инж. Хасан Азис, специален гост на празника, село Енчец и детската градина да бъдат обявени за столица на мъдростта, тъй както Кърджали е обявен за столица на толерантността в България.
Освен кърджалийският градоначалник и неговата заместничка Веселина Тихомирова, гости на празника на мекицата бяха заместник-областният управител Севда Камбурова, председателят на постоянната комисия по образование в Общинския съвет Георги Кючуков, председателят на Ротари клуб в Кърджали Бахар Палова, кметове на 11 села от район Енчец и кметът на средищното населено място Юксел Бекир.
В двора на детската градина бяха разположени маси-щандове с изложени мекици и други тестени вкусотии, направени от сръчните ръце на домакини от 11 села в района на Енчец. Мекици се пържеха и на живо от домакините в градината. Включи се и кметът инж. Хасан Азис, който показа завидни умения при подготовката и пърженето на мекиците.
Участниците в празника бяха поздравени от заместник-областният управител Севда Камбурова и кметът инж. Хасан Азис. „Мъдростта трябва да ни съпътства, независимо кой какъв е, къде е, на каква служба е. Защото мъдростта е онова, което ни прави по-толерантни и единни и нека с тази мъдрост да „захраним” и нашите деца”, каза инж. Хасан Азис.
Последваха чудесни танцови композиции на децата и техни връстници от Народно читалище „Изгрев” под ритмите на популярни български изпълнители като Лили Иванова, Георги Христов, Росица Кирилова, Миро. Като награда децата получиха награда от кмета инж. Хасан Азис детски строители и книжки.

Директорът Поля Стайкова обяви конкурс за най-вкусна мекица. В журито участваха кметът инж. Хасан Азис, директори на градини, родители. Всички участници получиха специално подготвените за конкурса награди.
Породи се идеята празникът да прерасне във „Фестивал на мекицата”.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини