Баскетболистите на „Фаворит“ от Кърджали втори в класирането в Националната аматьорска лига

Новосформираният кърджалийски баскетболен отбор „Фаворит“ се завърна с една победа и една загуба от втория кръг в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига на България за мъже (НАЛБ). В първата среща тимът от Кърджали загуби от състава на „Ботев“ (Враца) с резултат 73:79. Във втория мач кърджалийци надиграха трудно силния отбор на „Мечките“ от София  със 71:69. Срещите се изиграха през уикенда в зала „Овергаз Арена“ в София.

След тези срещи отборът на „Фаворит“ е на второ място във временното класиране с актив от 7 точки. Досега нашите имат три победи и една загуба. Водач е отборът на „Мечките“.

„В първия мач срещу „Ботев“ не бяхме достатъчно мотивирани и допуснахме доста грешки. Липсата на Димитър Търпанов, който е гръбнакът на отбора, оказа огромно влияние. Във втората среща показахме изключително сърцата игра и колективен дух срещу силния тим на „Мечките“, които бяха временен лидер в класирането. Включилият се в отбора Димитър Георгиев, който не спираше да се раздава на терена, даде сили на съотборниците си, и въпреки че „Мечките“ ни водеха в първите три части, накрая се увенчахме с успех. Димитър Семерджиев дирижираше всички атаки и за пореден път показа защо е двигателят на отбора, а Янко Минков блестеше с тройки и контраатаки“, сподели играещият треньор на „Фаворит“ Георги Димитров. От името на целия отбор той изказва искрените си благодарности към ръководството на Община Кърджали и най-вече в лицето на зам.-кмета Веселина Тихомирова за оказаното съдействие за провеждане на тренировки в зала „Арпезос“.

Следващите двубои от първенството на (НАЛБ) са на 28 октомври отново в зала „Овергаз Арена“ в София.Баскетболистите се надяват на подкрепа от живеещите в София кърджалийци и ги очакват на своите мачове.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини