Днес ще надникнем в "Скалните кошери" на Венцислав Стайков

Днес от 18 часа в Народно читалище „Обединение 1913” в Кърджали поетът и пътешественик Венцислав Стайков представя книгата си „Скалните кошери” /Дневникът на родопския пътешественик/. Книгата се появява на бял свят след три месеца неуморна работа, а в нея има богат снимков материал от 26 пътешествия в райони на Източните Родопи. Те обхващат язовир Студен кладенец, част от Крумовградска община в Кърджалийска област, както и общините Стамболово и Маджарово в Хасковска област. 
Венцислав Стайков е краевед и приключенец по дух. Публикува пътеписи и фото разкази за природните и археологическите забележителности изключително на страниците на „Нов живот”, в приложението „Перперикон”, както и във вестник „Тракия”. Автор е на девет поетични книги, сред които „Мисли на един луд” /1998/, “Забравени богове” /2000/, ”Бяла граница” /2001/, “Билет за небето” /2003/, “Млечни пътеки” /2004/, “Ескизи от юг” /2006/. 
Представянето на книгата „Скалните кошери” /Дневникът на родопския пътешественик/тази вечер става със съдействието на Община Кърджали, а проявата е част от програмата за Деня на Кърджали – 21 октомври.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини