33 °C

Ученици заеха ръководни постове в община Ардино в Деня на българската общин

Ученици от 8-ми до 11-ти  клас от СУ „Васил Левски“ в Ардино бяха на посещение в сградата на Общината по повод 12-ти октомври - Ден на българската община. По покана от страна на общинското ръководство, учениците посетиха кабинетите на кмета на общината Ресми Мурад, председателя на Общинския съвет Сезгин Байрям и секретаря на общината инж. Кемал Алиев. Младите хора се запознаха отблизо с работата на местната изпълнителна и законодателна власт.

В кметския стол символично седна осмокласничката Елица Карамитева, а поста на председател на Общинския съвет зае Стиляна Хаджиева, ученичка в 11-ти клас. Десетокласникът Екрем Хасан пък бе за час в стола на секретаря на Общината инж. Кемал Алиев, за да се запознае с основните проблеми, с които се сблъсква администрацията, която работи с гражданите под контрола и организацията на секретаря.

Кметът Ресми Мурад запозна младите хора подробно с отговорната кметска дейност. Подари им значки с герба на общината и им каза, че най-важното е да следват упорито мечтите си, да се учат добре и да вярват в своя успех.

Председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям и секретарят на общината инж. Кемал Алиев също запозна своите гости с отговорната им и нелека работа.

По повод 12-ти октомври – Ден на българската община, в община Ардино  се проведе Ден на отворените врати. Цял ден вратите на общината бяха отворени за предложения, сигнали и искания на гражданите. Инициативата е част от политиката на общината за прозрачно управление. Денят на отворените врати започна с посещение на новия ръководител на КЕЦ на ЕВН-Кърджали инж. Веселин Господинов. Кметът Ресми Мурад и шефът на КЕЦ обсъдиха проекти на дружеството на територията на общината, както и подобряване на качеството на подаваната електроенергия. Инж. Господинов предостави информация за подготовката на дружеството за есенно-зимния сезон.

Кметът Ресми Мурад прие и представители на фирма „Биърфрост продъкшънс“, които са в Ардино, за да заснемат музикален клип за формация „Мистерията на българските гласове“.

Милан Милинов, експерт в Регионалния съвет на КНСБ в Кърджали предаде на ардинчани топлите поздрави на Областния координатор на КНСБ Иванка Караколева.

През целия ден кабинетът на кмета Ресми Мурад бе отворен за предложения, сигнали и искания на гражданите.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 24.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Не пестете силите си днес. Денят е многообещаващ за вас и е едно чудесно начало на новата седмица. Интимните ви завоевания от предишните дни ви импулсират и стимулират творческите ви способности. Това ще изиграе решаваща роля в деловите ви начинания.
24 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Безпаричието и битовите неуредици ще отстъпят място на по-ведри чувства у повечето от вас. Активно ще се включите в проект, очаквайки с приходите от него да подобрите доходите си. Всичко зависи от вас, за това няма съмнение, че ще се справите. Съпротивата на някого няма да ви откаже от намеренията ви.
24 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Може да осъществите намеренията си, ако съчетаете действията си с тези на партньорите ви. Работата в екип ще ви носи удовлетворение и финансови придобивки. Непоколебимите ви действия, продиктувани от увереност и знания ще ви отворят врати. Връзката със семейството ви е силна и това допълнително ви мотивира.
24 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще ви се отдава да успявате там, където други зациклят. Усърдно ще се заемете с реализацията на идеите си и скоро ще постигнете резултатите, които преследвате. С добро чувство ще се отнесете и към хората, с които работите. Служебни пътувания.
24 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Случващото се днес ще промени хода на професионалните ви търсения. Предизвикателствата са пред вас, а вие имате нужния потенциал за да се справите. Не демонстрирайте показно самочувствието си, бъдете по-смирени, за да не провокирате конфликти и нежелани емоции. Правете така, че всички да остават доволни.
24 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Неспокойни и действени, ще започнете деня си с важните задачи, които не търпят отлагане. Без колебание ще покажете на когото е нужно, че не желаете намеса в личния си живот, надявайки се да бъдете разбрани. По въпросите, засягащи вас ще взимате решенията си сами, разбира се няма да ви липсва подкрепата на хората, на които държите.
24 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Не възлагайте прекалено много надежди на операции със значителен риск. Шансът днес ще дойде от съвсем неочаквана за вас посока. Бъдете готови да действате бързо и точно. Приятели са ви подготвили желана изненада. Вечерта се очертава много приятна. Попадате в нова и интересна компания.
24 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Скорпион Ще се чувствате уморени и обхванати от апатия към света около вас. Ще се наложи да сложите на мястото им хора, които ще се опитат да ви употребят за свои цели. Любовните ви желания са засилени, за това вземете мерки да не се разочаровате.
24 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес сами се натоварвате с неща, които ще са ви в прекалена тежест. Смятате, че можете да се справите, но едва ли ще е толкова лесно. Не поемайте повече ангажименти, отколкото можете да свършите. Работете усилено и разчитайте и на съдействието на хората, с които работите. Успехи ще имат онези от вас, които се занимават с търговия.
24 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Здравето ви и това на близките ви ще занимава повечето от вас. Погрижете се да не ви липсва нищо, с което да провокирате нежелани последствия. Нека финансовата ви стабилност в момента не ви подвежда. Пестете парите си. За дамите от знака се очертават делови успехи.
24 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Време навън няма да се отрази на настроението ви и с ведрина в общуването ще приобщавате много хора към себе си. В подкрепа на работата си ще срещате разбиране и съпричастност. Усвоили сте знания и умения, действайте. Погрижете се за здравето си и не позволявайте на хронични страдания да попречат на активността ви.
24 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Този ден ще ви донесе успешна реализация в делови план. Работите безупречно, изпипвате всичко до най-малката подробност и това ще стане повод за възхищение от страна на хората, с които работите. Обърнете подобаващо внимание и на сърдечния си партньор.
24 юни 2021
Последни новини