Кирилометодиевци – непобедими в туристическите дисциплини дори и в Етрополе

„Опознай Родината, за да я обикнеш!” – тези думи на великия писател Алеко Константинов припомни г-жа Лиляна Тодорова – Янкова – директора на най-голямото Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“, изпращайки младите си и неуморни любители на българските планини, които за пореден път поеха да покоряват туристическите върхове.

На 29.09.2017 г. учениците отпътуваха с голямо вълнение към Етрополския балкан, за да участват в Шести национален туристически събор „ЗЛАТНА ЕСЕН – 2017“ ЕТРОПОЛЕ. Там благородно съизмериха сили с 17 туристически отряда, от различни краища на България, с амбиция да покажат на „Що е то Кирилометодиевската школа?”. В рамките на три дни там ученици и учители от цялата страна споделиха любовта си от природата и своите професионални умения как да се справят с живота извън питомната среда на града и селото.

 Също така показаха комплексни умения, свързани с лагерния туризъм. Състезанията между учениците бяха разделени на няколко етапа – комплексна туристическа щафета, теглене на въже, построяване на палатка, колокрос и майсторско колоездене. Във всички тези дисциплини учениците се представиха на изключително добро ниво. Те заеха челни първо и второ места. Нашите деца станаха безспорен победител във всички дисциплини. Това беше най-голямото признание за усилията на ръководителите Иван Стоилов и Маргарита Русева.

Така общата любов към природата у всички беше дообогатена и с много нови и полезни знания.

Всички останаха доволни, здрави и пълни с нови преживявания и впечатления.

Нури Хабилова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини