Две години затвор за педофил от Звезделина, блудствал с осем годишна

Две години затвор за педофил блудствал с осемгодишно момиче от кърджалийското село Звезделина отсъди Районият съд в Кърджали. Наказанието ще бъде изтърпяно при първоначален общ режим. Подсъдимият С. М. А. ще трябва да заплати 3200 лева разноски по делото на родителите на малолетната, както и 354.24 лв. на ОД на МВР.

152 семейства от с. Звезделина са се подписали в подписка за изгонване на педофила от селото.

Според обвинителният акт престъпното деяние се разиграва на 27.03.2017 г. Малолетната Е. Д. С. излиза около 17.00 часа да поиграе навън, като покара велосипед. Баща ѝ разрешил, но я предупредил да не закъснява. Момичето отишло на детската площадка. Там играели три деца. Едното намерило монета от един лев и решили да се почерпят. Купили си лакомства в магазина и решили да отидат до спирката, където да похапнат.

При излизане от детската площадка те срещнали подсъдимия С. М. А. , който стоял до вратата. Педофилът бил първи братовчед на бащата на малката Е. Д. С. Той приканил детето да отидат в старата спирка. То не се възпротивило, защото му имало доверие. Подсъдимият бил употребил алкохол. Другите три деца тръгнали след пидофила и неговата жертва, но били отпратени.

С. М. А. вкарал Е. Д. С. в малка стая на ж. п. спирката. Започнал да я опипва. Извадил члена си. Детето се уплашило. Той започнал да я увещава да отидат в дома му.

В същото време майката на жертвата започнала да я търси. Като разбрала, че е сама с роднината на съпруга си, тя взела камък и се отправила към спирката. Подсъдимият отпратил детето и се скрил.

Малката С. М. А. разказала на майка си за случилото се. Родителите уведомили кмета и полицията.

Адвокат Ивана Бръмбарова, която представлява семейството на жертвата като частен обвинител сподели, че заедно с прокурор Гергана Колева са настоявали за четиригодишна ефективна присъда. Пред съда обаче подсъдимия се признал за виновен и делото се провело по съкратено съдебно следствие. Според закона това дава възможност наказанието да се намали с 1/3.

Адв. Ивана Бръмбарова в пледоарията си е подчертала, че блудството е престъпление срещу личността, което се нарежда във глава в Наказателния кодекс наред с убийството. Това е престъпление против половата неприкосновеност. То е един от най силните стресогенни фактори при децата. Според адв. Бръмбарова подсъдимият вулгарно, грубо и арогантно е осъществил нападение върху половата неприкосновеност над детето. Това ще даде отражение на психиката му в понататъшния живот, смята адв. Бръмбарова.

Защитата поискала условна присъда за педофила. Съдия Валентин Спасов бил непреклонен и постановил ефективно наказание.

 Присъдата подлежи на протестиране пред Окръжен съд-Кърджали.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ее
    Ее
    1 0
    20:25, 4 окт 2017
    Това е подигравка 2 години!Аз също имам дъщеря и да не дава Господ,но няма да има само това,като присъда!

Още новини

Последни новини