Глобен пред Първа поликлиника: Паркоместата за таксита са 6, за инвалиди само 3 (обновена)

    Проблемът с паркоместата за инвалиди пред Първа поликлиника в Хасково отново излезе наяве и разгневи ТЕЛК-освидетелствани. Един от потърпевшите се оказа Ерай Мюмюн, който отнесе глоба за неправилно паркиране пред здравното заведение. 35-годишният хасковлия беше санкциониран с фиш за 20 лева.

    Връщайки се до автомобила си, който беше спрян на аварийни светлини до стоянката за таксита, Ерай остана възмутен от глобата. Той обясни пред униформените, че преди да влезе в поликлиниката, паркоместата за инвалиди били заети. В този момент един от служителите на Общинска полиция го посъветвал да спре на това място. За униформените от „Пътна полиция“ обаче Ерай е паркирал в нарушение на Закона за движение по пътищата, за което беше санкциониран. Фактът, че е инвалид не му позволява на спира на това място, което е обозначено и с пътен знак, обясниха пътните полицаи.

    Ерай Мюмюн заяви пред репортери, че недостигът на паркоместа за инвалиди пред Поликлиниката е проблем от години. „Не е нормално да има 3 места за хора с увреждания, а за таксита – 6“, възмущаваше се хасковлията. Той обясни още, че често му се налага да идва до здравното заведение и почти никога няма свободни места, а паркингът над реката му идва далече, тъй като има кардиологичен проблем и дългите разстояния го натоварват физически. Допълнително бъркат и в джоба. Ерай е категоричен, че трябва да се направят промени в разпределението на паркоместа пред Първа поликлиника.

    От началото на годината до края на август от Пътна полиция са констатирани общо 18 582 нарушения в областта, като 4108 са за превишена скорост, съобщи началникът на КАТ-Хасково главен инспектор Димо Чобанов. За същия период на миналата година са регистрирани 13 258 нарушения, от които за превишена скорост са 13 258.

    За изминалите осем месеца от годината в областта са станали 159 тежки катастрофи с 3-ма убити и 200 ранени. За същия период на миналата година са регистрирани 190 тежки ПТП-та с 16 убити и 245 ранени. Статистиката показва спад и в трите направление, отчете гл. инсп. Чобанов. По думите му намалението се дължи както на дейността на „Пътна полиция“, така и на промяната в инфраструктурата в областта.

    Междувременно утре КАТ ще се включи в Европейския ден без загинали на пътя – 21 септември. За целта ще се проведе операция под наименованието Edward I e pod moto „Спаси животи“. Целта е водачите да не нарушават правилата за движение по пътищата и с личния си пример да спомогнат за недопускане на катастрофи.

    В тази връзка в четвъртък ще има засилено полицейско присъствие на възлови кръстовища. На територията на общините Хасково, Минерални бани и Стамболово ще бъдат разпределени 20 екипа униформени, а в областта ще са около 70.

    Допълнение:

    Проблемът с паркоместата за инвалиди ще бъде обсъден на заседание на Транспортна комисия към община Хасково, казаха от кметството.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (14)

    • 1
      Ко
      Комшикята с мерцедеса
      26 -39
      14:03, 20 сеп 2017
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • 21
        21
        30 -1
        16:24, 20 сеп 2017
        на това място винаги има паркирала кола без инвалидни стикери или карта , или спрял СЕЛ4ОКА и си 4ака в колата , пък инвалидите да плащат глоби или обикалят докато си намерят място , Абе луда работа
      • Ха
        Хасковлия
        26 -4
        17:06, 20 сеп 2017
        Браво на Рамбо! Той остана като бяла лястовица сред катажийте. Добре ще е да натиснат наглите шофьори на фирма Калина. Сутрин задръстват с микробусите си кръстовището на ул. "Драгоман" с ул. "Освобождение" . Паркират на защрихованата зона зад такситата. Такситата пък винаги са повече от колкото трябва да са на стоянката там. Подкрепям коментара, че трябва да се намали броят им там.
      • Ко
        Колега
        14 -3
        20:37, 20 сеп 2017
        Да си с ТЕЛК да няма къде да спреш и да попаднеш на най - ограничения и простоват полицай в цяло БГ .... Безценно
    • 2
      Ив
      Ива
      11 -6
      14:07, 20 сеп 2017
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 3
      Ив
      Ива
      11 -4
      14:16, 20 сеп 2017
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 4
      Чо
      Чобанина
      50 -4
      14:40, 20 сеп 2017
      Призовавам дамите да намалят обедната ракия :) Сега по същество :
      Пред 1-ва Поликлиника трябва да се премахне стоянката за такситата и там освен за инвалиди, да могат да паркират и пациенти, като за целта се тури един общински служител за контрол. И мене са ме глобявали там, ама не оревавам орталъка, макар, че градския с тоз ТЕЛК не е трябвало да го глобяват хич, ама на късмет ! Бай Добри, махнете копърките оттам и оформете един културен паркинг !
      • Ко
        Колега
        13 -5
        20:43, 20 сеп 2017
        Не късмет, а карък да попаднеш на простия Георгиев (Рамбо )
    • 5
      Гр
      Гражданин
      35 -2
      14:58, 20 сеп 2017
      А сега да ми обясни някой защо Общинска полиция глобява по 50лв за неправилно паркиране,а КАТ -по 20?Как четете тоя закон бе общински умници?И си вижте калпавата наредба-добре че на никой не му се занимава със съдилища,иначе ще видите пари от глоби друг път!
    • 6
      Се
      сеирджия
      13 -4
      15:28, 20 сеп 2017
      Абе, хасковлии, паркирайте направо на пешеходната зона. Там постоянно се разменават коли, пикапи и микробуси. Дюнерджиите от Аладин си зареждат направо спирайки до часовниката кула, дори там има на плочките десет метра черни спирачни следи. Днес един бус с надпис "Достойнство и вяра" бе паркирал пред библиотеката пак на пешеходната зона. По време на петъчния пазар в зоната между областния и общинския съвет е като паркинг. Така че вкарвайте колите си на пешеходната зона и паркирайте спокойно, там няма нито един полицай, който да ви напарви не акт ами дори забележка. а иначе дядо Добри може да затваря бариерата на паркинга пред общината и в неделни дни, да не вземе някой да спре там на неговото място.
    • 7
      By
      bydlo
      5 -3
      16:31, 20 сеп 2017
      От години в Хасково изчезват пътни знаци "паркомясто за инвалид" и сега изведнъж цяла статия за тоя проблем.
      Абе редакцията - публикувайте го това вълшебно телефонче което ви вдига така рязко от сън....
    • 8
      Мн
      Много
      1 -2
      18:02, 20 сеп 2017
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 9
      Ру
      РУМЕН
      1 -2
      22:27, 20 сеп 2017
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 10
      Ив
      иван
      7 -9
      22:45, 20 сеп 2017
      Като, те гледам можеш да караш кола пък не можеш да преместиш морното си тяло на 50 м. където е паркинга.А къде да спират таксита за нас които сме по тежко болни , а пък и нямаме кола като теб.

    Още новини

    Последни новини