Паркирани коли възпрепятстват отстраняването на опасни клони, от ОЧБ искат съдействие на гражданите

Изображение 1 от 3

    Паркирани коли възпрепятстват отстраняването на опасни клони и дървета в Кърджали. Налага се от общинската фирма „Озеленяване, чистота и благоустройство“ с дни да издирват собствениците на автомобилите. Често опасността от инцидент е голяма и всяко забавяне може да се окаже решаващо. Наскоро подобен случай имаше на бул. „Тракия“. След сигнал екип на ОЧБ се оказа на място, но бе възпрепятстван, заради паркираната кола на местен лекар. Едва след две седмици служителите успяха да премахнат изгнилото дърво.

    Управителят на ОЧБ Раид Идриз призовава кърджалийци да сигнализират фирмата в случай, че забележат изсъхнали клони и дървета, които представляват потенциална опасност за гражданите. Те приканят да бъдем особено бдителни в парковете. Фирмата не разполага с кадрови ресурс, който да обследва всички дървета в града.

    Бдителността на ОЧБ бе повишена след инцидент в парк „Простор“, когато сух клон падна и нарани бебе на 4 месеца. Кметът Хасан Азис разпореди повишено внимание и огледи в парковете на града. Той посети семейството на пострадалото дете и му връчи подарък.

    Георги Кулов.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини