Отстраниха кмета на Звиница,задават се нови частични избори

ОИК в Кърджали прекрати пълномощията на Ниязи Назим Вели – кмет на кметство Звиница на основание член 41, ал. 3 от Закона за местното самоуправление и местната администрация със свое решение №393.

Това стана след като на свое заседание комисията разгледа постъпил сигнал от общинския съветник от БСП Божидар Стоянов, че кметът на селото нарушава закона.

Той изпрати сигнал до ОИК, в който съобщава, че Ниязи Назим Вели – кмет на кметство Звиница, община Кърджали, продължава да извършватърговска дейност по смисъла на Търговския закон и в едномесечен срок от обявяването на изборните резултати не е предприел действия за прекратяването на търговската си дейност.

Съгласно чл. 41, ал. 1 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, кметовете на кметства не могат да извършват търговска дейност по смисъла на Търговския закон, гласи сигнала. Безспорно било, че лицето участва в управлението на дружество „Мехтехсервиз”.

В хода на проверката ОИК в Кърджали изиска от службата по регистрация в Кърджали актуални данни относно фирма „Мехтехсервиз” ООД.

Нж

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    На
    наблюдател
    2 0
    15:38, 14 сеп 2017
    Боже,Боже- този човек не е видял и стотинка от съдружието му в дружеството.Там е останал от продажбата на фирмата от държавата на работещите към онзи момент и не се е сетил да се откопчи от тази формалност. Тя и фирмата е толкова фирма.едвам крета с едно снегопочистване. но за съжаление такъв е закона и отново жесток на бедните и честни хора а дето заграбиха милионите няма възмездие. попитайте го този човек дали е взел и стотинка дивидент или нещо друго.
Последни новини