Членовете на доброволното формирование в Ардино получиха своите карти

Изображение 1 от 2

    Членовете на доброволното формирование в Ардино получиха своите карти на доброволеца. Удостоверенията бяха връчени от зам.-кмета на общината Изет Шабан, който насърчи доброволците в тази им изключително важна общественополезна дейност и ги призова да я популяризират.Събитието се проведе в залата на общинския съвет в рамките на традиционната Седмица на пожарна безопасност. Тук бе и главен инспектор Калин Грудев,началник на пожарната служба в Ардино.

    През 2017 година членовете надоброволното формирование в града под Белите брезипреминаха първоначално обучение. От общината им бяха осигурени два комплекта защитни облекла, пожарникарски обувки, защитни каски, ботуши и ръкавици.

    Във връзка с професионалния празник на огнеборците – 14 септември бе проведено съвместно пожаро-тактическо занятие в местната фирма за прежди и конфекция „Артекс”.В занятието участваха служители от РСПБЗН Ардино и членове на доброволния отряд.

    „Целта на занятието бе да се изгради едно по-добро взаимодействие на професионалните пожарникари и доброволците, както и да се популяризира доброволческата дейност“, сподели главен инспектор Калин Грудев.

    Гюнер Шукри

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини