Люта надпревара за туристи между Кирково и Златоград,едни ядат пиперки другите гърмят с чифтета

Люта надпревара за туристи върви между Кирково и Златоград.Днес в Кирково ще се сътезават да ядат пиперки,а в Златоград ще стрелят с кремъклийки.И в двата града текат фестивали.В Кирково е второто издание на Фестивала на чушката.В Златоград са Септемврийските атрактивни празници,посветени на 240 години от рождението на Делю Хайдутин.

Кирковчани се канят да забъркат огромен миш-маш.Над него ще бди шеф Бриго,най добрия готвач в общината.Ще има надпревара по ядене на люти чушки и състезание за най-добра домашна лютеница.Кметът Шинаси Сюлейман съобщи,че е подготвена богата музикална програма.Очакват се много гости от страната и Турция.

В Златоград ще бъде представена книгата на Величко Пачилов за Делю Хайдутин.Ще се открие тюфекчийска работилница и ще има пукане с чифтета.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    12
    123
    2 0
    09:37, 9 сеп 2017
    Алоу автора, СЕЛО Кирково е и ще си остане село. Просто управниците му последните 15 години са и ще си останат играчи на дребно. За тях е важно да врътнат някоя далаверка, да уредят тяхна си фирмичка или близък бездарник не знаещ български на някой пост. Виж в град Златоград Нещата са други там няма етническо прочистване в администрацията и бизнеса, градят стъпка по стъпка. Ако административния капацитет на община Златоград се установи в общинска администрация Кирково. То селото ще стане град и ще новият Петрич.
Последни новини