Онур от Ардино втори на регионалното състезание по художествено четене на Коран

15-годишният Онур Хусниев от Ардино се класира на второ място на

регионалното състезание по основни знания за Исляма. Религиозната надпревара се проведе през уикенда в централната джамия в Кърджали, а организатор бе Районното мюфтийство.

На първо място в съревнованието се класира Ердем Халил от кърджалийското село Глухар, а на трето Назлъ Мехмед от момчилградското село Пазарци.

Онур за четвърта поредна година редовно посещава летните Коран-курсове в Ардино, организирани от местното джамийско настоятелство. „Щастлив съм, че успях да се наредя сред призьорите в състезанието. Обичам да чета Корана и с всяка измината година обичта ми към мюсюлманската религия става все по-голяма. Поклонението е душевна храна“, сподели Онур. Според него всеки мюсюлманин трябва да прочете Корана.

В традиционното регионално състезание се включиха над 10 участници от различни краища на областта. Надпреварата премина в три категории - тест, подготвен от Главното мюфтийство, художествено четене на Корана и рецитиране наизуст на сури (части) от Корана.

Уменията им бяха оценявани от 3-членно жури, чийто председател бе Ваизът на Районното мюфтийство и председател на местното джамийското настоятелство в Ардино Сезер Айханов.

Победителят в съревнованието Ердем Халил от Глухар ще представи Районното мюфтийство в Кърджали на националната надпревара, която ще се проведе от 10 до 12 септември в Средното общообразователно духовно училище в Момчилград.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини