Нощен живот кипи в Кърджали,гурбетчии и изселници пълнят кръчмите

Нощен живот кипи в Кърджали през лятото.Гурбетчии и изселници пълнят кръчмите.В края на седмицата не може да се намерят места,ако два дни по-рано не сте си направили резервация.Пукат се по шевовете елитни заведения като „Зад театъра”,”Старата къща”,”Воденицата”,”Сием”.Не остават назад и кварталните кръчми.”При Коцето” пермаментно няма места.

 Обикновено кърджалийци излизат след 20 часа,когато жегите секнат.За разлика от останалите сезони,когато в заведенията влизат предимно „сламените вдовици” на гурбетчиите,сега цели семейства сядат и поръчват.Много са тези,които семейно са се устроили в чужбина.За да го покажат,те говорят с децата си на английски,испански,немски.Традиционни клиенти са и изселници от Турция.В заведенията се предлагат турски специалитети.Вече дори може да си поръчате телешки дробчета по одрински.

С настъпването на август,много от гурбетчиите хващат пътя за морето,защото в България им е по- евтино.Това дава шанс и на тукашните кърджалийци да си намерят места в кръчмите.Мераклии не липсват ,въпреки,че според всички класации сме с най-ниски доходи в страната.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Вс
    Все тая
    0 0
    02:58, 14 авг 2017
    Господин Кулов, само да Ви напомня, че след запетая се слага по един интервал преди да продължите изречението (според европейските изисквания ). А смешната Ви статия даже няма да коментирам. Няма ли нещо по-нелепо, за което да уведомите кърджалииците?

Още новини

Последни новини