Година от рождението на ДОСТ,приветствие към приятелите

Изображение 1 от 2

    Поздравителен адрес по повод първия рожден ден на ДОСТ

    ДО

    ЧЛЕНОВЕТЕ НА ПП ДОСТ

    ОБЩИНСКИТЕ РЪКОВОДСТВА НА ПП ДОСТ

    КМЕТОВЕТЕ ОТ ПП ДОСТ

    ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ ОТ ПП ДОСТ

    УВАЖАЕМИ СЪРАТНИЦИ, СКЪПИ ДОСТОВЕ,

    Приемете нашите най-сърдечни поздравления по случай първата годишнина от основаването на ПП Демократи за отговорност, свобода и толерантност (ДОСТ). На 27 февруари 2016-та година започнахме нашия труден, но наложителен демократичен поход  за постигане на пълно равноправие, благоденствие и защита на изконните човешки права и европейски ценности. Вдъхновени от положителната реакция на всички наши сънародници, които ясно заявиха своята воля за алтернатива и промяна, само след два месеща на 10-ти април ние учредихме нашата нова родна стряха, като превърнахме страха и насъбралата се енергия в наши верни съюзници. Обединихме се около каузата да гарантираме евро-атлантическия път на България за да се превърне Тя и в майка, и в отечество, и в закрилница на всички български граждани без оглед на техния социален статус, пол, религия, етническа принадлежност и култура. Но трудностите тепърва предстояха; едни ни обявиха за предатели, други побързаха да ни заклеймят като родоостъпници, трети ни оприличиха на пета колона на чужда държава, а всички онези, които живеят на гърба на крайния национализъм и черпят дивиденти от фашистките си изказвания и използват езика на омразата за да  маргинализират една доста солидна част от българското общество, превърнаха появата ни в свое оръжие за да се докопат до властта. Но уви, мъките ни не спряха до тук. Въпреки, че учредителните актове на ДОСТ бяха в пълно съответствие и с Конституцията, и със Закона за политическите партии, случайно или не се получи  забавянето на производството по регистрация на партията в СГС и на края, когато той се произнесе, ни бе отказана регистрация с будещи най-малкото недоумение мотиви като това, че абревиатурата на партията ДОСТ е била турска дума и повечето членове на ДОСТ били етнически турци и затова партията била етническа! Но в крайна сметка доброто възтържествува и  на 29-ти юли конституционната демокрация спечели, когато Върховния касационен съд (ВКС) напълно обективно и безпристрастно допусна регистрация  на партията ни и ясно показа, че в България демократичните правила, процедури и принципи са еднакво приложими за всички.

    ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

    Всички ние знаем, че пътят към успеха не е постлан с рози и липсват  фанфари, а е осеян с трудности, неясноти, препятствия,  грешки и дори провали. Ясно осъзнаваме, че успехът не идва и мигновено. Всички онези предизвикателства и изпитания, пред които се изправяме е в името на една голяма кауза -  истински демократична, антиолигархична, евро-атлантическа България. Нашата отдаденост към тази велика идея и последователна работа са гарант за бъдещите ни успехи, успехи, който ще утвърдят България като демократична, солидарна и стабилна европейска държава. Ние от ДОСТ никога няма да бъдем нито трън в петата на родината, нито пък маша на каквато и да е чужда държава или организация. За да постигнем равноправие и благоденствие повече от всичко на света имаме нужда от силна и демократична държава, стабилен и развиващ се бизнес, както и предвидимост за всички наши партньори в ЕС и НАТО. Всичко това минава през Вашата безрезервна подкрепа и одаденсост към каузата. Имахме своята възможност с гръм и трясък да навлезем в политическия живот на страната, който задължително минава чрез представителство на Народното събрание, но независещи от нас обстоятелства, непредставеност в ЦИК, невъзможността да имаме свои представители в секционните комисия и разбира се липсата на организационни структури и на повече хора с политически опит по места, само временно забави нашия устрем.

    Ние ясно и целеустремено следваме нашия път и стъпка по стъпка осъществяваме поетите ангажименти пред всички онези над 150 000 достове, които повярваха в нас и, надвивайки страха си дадоха своя глас в името на тъй жадуваната алтернатива на статуквото, което прогони младите от страната и остави възрастните да тънат в самота и мизерия.     

    СКЪПИ БРАТЯ И СЕСТРИ,

    не губете нито вяра, нито кураж. Бъдете упорити, последователни и сплотени, защото само така ще успеем да осъществим нашата кауза. Ще дойде ден, в който всички тези дерибеи по места, всички тези маши на сарая, облечени във власт ще се срамуват за стореното и ще потърсят прошка. Нашият успех ще е нашата разплата с тях! Няма място нито за омраза, нито за реваншизъм. Бъдете решителни, отговорни и целеустремени, защото ние сме на прав път и наши единствени съюзници са истината, справедливостта и вярата в нещо по-добро и в по-добра България, България - майка, отечество и закрилница на всички български граждани

    ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

    28.07.2017 г.

    гр. Кърджали

            Областен съвет на ДОСТ - Кърджали             

    Платена публикация

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      На
      наблюдател
      0 -1
      11:06, 29 юли 2017
      Какъв дост каква партия бе Павеле-Местанов. Още ли блуждаеш по някой таван и мечта. Ти си политичести труп вече. Виж ако можеш да се уредиш за гватемала ама не само за себеси както винаги лапате а вземи и бааахри юмер оня истерик хафъзов вземи и ходжата и та си играйте на партийки и партийни вождове.там направете отново дост тъй като тукашния отиде.
    Последни новини