20 години по-късно ветераните на „Родопа“ от Бял извор отново се събират

Изображение 1 от 3

    За втора поредна година след 20 години по-късно ветераните на „Родопа“ от ардинското село Бял извор ще изиграят приятелска среща. Двубоят ще се състои в неделя от 19 часа в мултифункционалното игрище в кв. „Диамандово“.

    Идеята за мача е на бившия играч на тима Иван Панайотов от пловдивското село Куклен.Двата отбора ще бъдат селектирани от Иван Панайотов и ардинския бизнесмен Метин Солак, бивш футболист на „Родопа“, играл и за ‚Юнак“ в Югоизточна „В“ група. Потвърждение за участие в мача са дали Фахри Ахмеджик от Бял извор, Иван Ганев от Кърджали, Нури Кълъч от Кипър, Веселин Козуев от Холандия. Сред ветераните се очаква да бъде и кметът на Бял извор Зехни Емин, също бивш футболист на „Родопа“.

    ФК „Родопа е основан през 1958 г. Създаден е на доброволен принцип от група младежи и командировани учители в Бял извор с цел участие на общинските турнири по футбол в Ардино, както и участие в областното и зонално първенство.Отначало отборът се е казвал „Миньор“, но впоследствие е преименуван в „Родопа“. Цветовете му са зелено и бяло.

    Гюнер ШЮКРИ

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Коментари в сайта

    Последни новини