Приключва проекта „Да бъдем активни – нови възможности за младежите от община Кърджали”

Изображение 1 от 2

    На 31 юли успешно приключва проекта „Да бъдем активни – нови възможности за младежите от община Кърджали”, реализиран от Общината в партньорство с Прайм Консултинг ЕООД. В рамките на проекта 81 младежи на възраст от 15 до 29 години сключиха договор за работа за 6 месеца в две направления – „Озеленяване и цветарство” и „Основни и довършителни работи”, каза днес на заключителната пресконференция по проекта ръководителят му Нели Попова. 
    Проектът е финансиран от ОП „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 година, съфинансирана от ЕС чрез Европейския социален фонд и Инициатива за младежка заетост, а бенефициент е община Кърджали. Общата му стойност е 382 130 лева, а продължителността му 15 месеца. 
    Целта на проекта е създаване на условия за активиране на младежи между 15 и 29 години, които са изолирани от социалната, образователната и трудови системи. 
    В изпълнение на тази цел идентифицирани 95 икономически неактивни младежи, с част от които са проведени мотивационни и професионални обучения. 64 младежи са взели участие в 3 мотивационни обучения, а 38 са преминали през професионално обучение по специалност „Озеленяване и цветарство”, каза Нели Попова.
    По думите й в рамките на дейностите по проекта са посетени над 25 населени места в общината – Перперек, ненково, Стремци, Чифлик, Костино, Звиница, Голяма бара, Миладиново, Кьосево, Ястреб, бойно и др. В над 20 населени места има младежи, които изпълняват конкретни задачи, свързани с ремонт и почистване на уличната мрежа, тротоари, пътища, сгради, читалища, кметства.

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Коментари в сайта

    Последни новини