„Върбица“ е новият шампион на турнира по футбол в Млечино

Изображение 1 от 3

    След изключително силни игри младите футболисти на „Върбица“ от кирковското село Бенковски с капитан Павел Замфиров спечелиха традиционния турнир по футбол на малки врати в Млечино. Във финалната среща талантливите футболисти от Бенковскипобедиха трудно с 2:0 отбора на домакините от „Вардар“ с капитан Шабан Мехмед. Точни за победителите бяха Виктор Есков и Павел Замфиров, бивш футболист на „Арда“ от Кърджали.

    До финала „Върбица“  победи след оспорван двубой състава на кърджалийското село Бойно с 5:4, след което разгроми с 6:2 трикратния първенец в състезанието ПФК „Аврора“ от Ардино и отбора на „Докторите“ от Кърджали с 12:5.

    Шампионите бяха наградени от кмета на Млечино Гюлистан Садула с купа, грамота и парична награда. На трето място остана съставът на „Докторите“ от Кърджали.

    Футболистите от Бенковски прибраха и индивидуалните отличия. За голмайстор и най-добър футболист на турнира бе отличен Павел Замфиров, който реализира 8 попадения, а за най-добър вратар бе обявен Вальо Драганов.Отличието за най-красив гол отиде при Ерай Али, от тима на „Докторите“.

    „Щастливи сме, че спечелихме купата на Млечино. Стана спортменски турнир. Всички отбори бяха равностойни, но в крайна сметка заслужен успех за най-добрия отбор в надпреварата“ заяви след финалния двубой капитанът на „Върбица” Павел Замфиров.

    В надпреварата участваха 11 отбора. Играха се две полувремена по 20 минути.

    Отборът на „Върбица” игра в състав: Вальо Драганов, Борислав Големанов, Марио Ничев, Костадин Башев, Виктор Есков, Стивън Ничев, Павел Замфиров.

    Гюнер ШЮКРИ

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини