Назми Мюмюн с открито писмо до кмета

Открито сигнално писмо до кмета на община Кърджали

Уважаеми господин Хасан Азис,

         Имаме привилегията да живеем в спокоен и потънал в зеленина град. Заобиколени сме от четири парка – „Арпезос-север”, „Русалка”, „Простор” и „Горубсо”. Градът ни се посещава от много гости и туристи от цял свят, особено през летния сезон. Повод да се обърна към Вас е състоянието на горепосочените паркове. С изключение на парк „Арпезос-север”, пейките в другите паркове са в окаяно състояние, плачат за подновяване. Шадраваните, през цялото лято, в града и в парковете, не работят. Чистотата не е на необходимото ниво. Езерото в парк „Арпезос-север” е замърсено с трева и други боклуци, района е пълен с празни бутилки, дрехи и т.н. Имаше даже труп на умряло куче, в силна степен на разлагане, с ужасна миризма. Сигнализирах служителите на ОЧБ и въпроса се реши за часове. Благодарност от спортуващите в района, благодарност и затова, че пейките се поддържат! Също така, гражданите благодарят за лежащия полицай пред Пентагона, за пейките пред ОББ, чакат с нетърпение реакцията на инж. Митовска, зам.-кмет на общината, да улесни връзката с инж. Фаик, за поставянето на 2 броя осветителни тела на отдавна тъмната улица до учителския блок, военния блок и “България 33”.              Длъжни сме, за нас, за пред гостите на града, през лятно-есенния сезон, да подобрим състоянието на улиците, парковете, осветлението, чистотата. Гражданите на общината изискват от нас – общинските съветници, решения на конкретни, подобни проблеми, стъпка по стъпка, а не залъгване с високопарни обещания и гръмки слова и проекти, дойде времето на реализма и приземяването.

Уважаеми господин кмете,

         Като група съветници от БСП, преосмисляме, през лятната ваканция, бъдещите ни грижи и решения на проблемите на града. Ще отстояваме интересите на съгражданите ни до дупка, без да ги делим по убеждения, етническа принадлежност, религия, пол и вьзраст.

         Такива проблеми мога да посоча в следните три случая:

         1. Сред живущите в кв. „Възрожденци” съществува напрежение, зрее конфликт - обитаващите бл. 62, събират подписи за представяне пред компетентните органи на протеста си, срещу намерението паркинга пред блока им да бьде отнет и преустроен в автомивка, от частни лица.

         2. В централният гробищен парк на нашите братя християни, в микрорайона около полета 26А и 26Б липсва чешма, вьзрастните хора се мьчат да поливат с лейки, като мькнат водата чак от 28 поле.

         3. Преди няколко дена, в парк „Арезос-север“, в района на пасарелката, посока от пазара кьм „Вьзрожденци“, около 7 часа, към беззащитна жена-преподавателка се нахвърлиха три кучета. Добре, че мъжът и беше наблизо, та успя да я спаси. На следващата сутрин, трите кучета бяха отново до футболното игрище, до пасарелката.

Назми Мюмюн, общински съветник от групата на БСП.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ма
    Маргарита Атанасова
    0 0
    11:28, 24 юли 2017
    Подписката(Сигнал-жалба) от живеещите в бл. 62, вх. "А","Б", "В" и"Г" вече е внесена (21.07.2017) в Община Кърджали,Област Кърджали,Областна прокуратура, Общински съвет,Обществения съвет и други институции- за уточнение- подписката е по повод на строителни действия ,които започнаха да се извършват през периода 17.07-20.07. 2017 върху ОБЩИНСКА ЗЕЛЕНА ПЛОЩ в пространството между прилежащия паркинг на бл. 62 и бул. "Хр.Ботев". Изчакваме 14 дневния законов срок за отговор от институциите и си запазваме правото да предприемем всички позволени от закона действия, ако няма адекватни мерки и решения!
  • 2
    Жи
    живущ в Кърджали
    0 0
    22:04, 24 юли 2017
    А какво ще кажете за безразборното паркиране из града!!!!!??????
Последни новини