БЧК: Хранителни пакети получават още бедни хора от Кърджали и Крумовград

    Във връзка с изпълнението на Оперативната програма за храни и /или основно материално подпомагане  от ФЕПНЛ- план 2016 година  дирекциите „Социално подпомагане“ предоставиха на БЧК нова група правоимащи лица. В нея са включени лицата, настанени в специализирани институции , потребителите на услугите на терапевтични общности и подпомогнатите по реда на чл. 16 от Правилника за прилагане на Закона за социалното подпомагане, във връзка с бедствените валежи в началото на месец юли тази година.

    Това е третата допълнителна група подкрепяни лица от първи транш на Европейската хранителна програма. Досега са подпомогнати  8 404 души от основния списък, 833 лица от допълнителен списък и 198 потребители на 20 социални услуги в  областта на обща стойност 655 424,02 лева.

    В Кърджалийска област  ОС на БЧК ще предостави индивидуални хранителни пакети на потребителите на социалната услуга  „Дом за стари хора“ в Кърджали и Крумовград, чийто доход не надхвърля 314 лева към месец март 2017 година.Четиридесет и осем души ще получат 10 вида трайни хранителни продукти с общо тегло 77,350 килограма. Помощта ще бъде доставена на място от служители и доброволци на БЧК. Първи своята помощ получиха настанените в Дома за стари хора- Кърджали, а на 21.07.2017 година хранителните пакети ще получат хората, настанени в ДСХ – Крумовград.

    Едновременно с предоставянето на индивидуалните хранителни пакети служители и доброволци на БЧК осъществяват съпътстващи мерки по Програмата. Потребителите на социалната услуга бяха информирани за принципите на здравословното хранене и основните правила за поведение по време на бедствена ситуация. Оживена дискусия предизвикаха и съветите за предпазване от телефонни измами.

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини