Два пъти повече инвестиции за ремонт на републиканските пътища в Кърджалийско

Тази година инвестициите в ремонта на републиканската пътна мрежа в Кърджалийско възлизат на 1,3 млн. лв. или два пъти повече от 2016 г. Към момента има осигурени и 600 000 лв. допълнително за свлачището на Маказа. Това съобщи областният управител на Кърджали Никола Чанев. Със съдействие на областната администрация Агенция „Пътна инфраструктура” осигури 80 хил. лв. за реконструкция на 22 км път за ардинските села Брезен, Боровица, Китница, Сухово, Голобрад, Любино и Русалско, който се компрометира тежко след снежното бедствие през 2015 г. За 2017 г са планирани още 40 000лв.

Работи се за разрешаване и на един важен за Крумовград проблем – укрепване на пропадналия в реката път на входа на града с цел превенция срещу наводненията. Там е намерено временно решение, но предстои сключване на договор по Програмата за трансгранично сътрудничество България – Гърция.

„Тогава ще имаме генерално решение на въпроса. Участници в този проект са две областни управи от гръцка страна и четири от българска. Очакваме да стартира до края на 2017 г.,” обясни областният управител на Кърджали.

Източник: http://www.kmeta.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини