Адска жега ще ни мори и днес! В Кърджали - оранжев код

Изображение 1 от 2

    В област Кърджали ще бъде много горещо с максимални температури 38°- 41°C. В сила е оранжев код за екстремно високи температури.

    При тази степен на предупреждение високите температури могат да доведат до здравни проблеми за чувствителни и болни хора, възрастни и деца. 

    Препоръчително е в жегите всички хора да пият повече течности и да избягват да се излагат на слънце в часовете от 12.00  до 17.00 часа. Освен това е добре да се приемат по-леки храни, повече плодове и зеленчуци. Също така хората със сърдечно-съдови заболявания не трябва да излизат в горещото време, особено между обяд и късния следобед.

    За да се избегне прегряване на организма трябва да се обличате в светли и леки дрехи, които да не затоплят допълнително тялото.

    Оранжево означава опасност. Прогнозират се опасни и особено опасни метеорологични явления. Съществува голяма вероятност за материални щети. Възможни са човешки жертви. Бъдете много внимателни, следете подробната информация за очакваните метеорологични условия и следвайте съветите на властите.

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини