Школа „ИстОрика” отново на върха - първо място в международен конкурс

Изображение 1 от 2

    Школата по история „ИстОрика“ при СУ „П. Р. Славейков“ излъчи поредния си победител в международен конкурс, който получи за награда образователна екскурзия в столицата на Русия – космополитната Москва.

    На 28.06.2017 г. в Руския културно-информационен център, в гр. София се проведе официалната церемония по награждаване на победителите в Международния ученически конкурс "Заедно в XXI век". В конкурса взеха участие ученици от Молдова, Казахстан, Русия и България.

    Школата по история „ИстОрика” на СУ „Петко Рачов Славейков”  отново доказа, че е Школа за пример. За трети път неин представител печели първо място в раздел реферати, като наградата  е едноседмична почивка в Москва. След Бахар Хайрула през 2013 г. и Тодор Иванов през 2015 г.  сега единадесетокласничката Стиляна Иванова спечели убедително надпреварата с реферата си „Сталинградската битка - началото на края на фашистка Германия”.

    „Много труд положи Стиляна. Два месеца подготвяше реферата си. В крайна сметка успя. Трудът й бе оценен по достойнство. С първото си място тя отново доказа, че това което правим в Кърджали е нещо уникално. За 8-те години, откакто създадох Школата по история, сме постигнали много. За мен това е поредното доказателство, че училището ни върви в правилната посока и Школата по история „ИстОрика” дава своя принос за това”.

    Това сподели научният ръководител на Стиляна, преподавателят по история Димитър Димов, който също получи награда за високо качество на работата по подготовката на ученици в конкурса и покана за едноседмичен семинар в Камчия през лятото.

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини