Мнозинството от кърджалийци смятат, че Ердоган има териториални претенции към региона

Две трети от читателите,включили се в анкета на сайта Кърджали бг вести смятат,че турският президент Реджеп Тайип Ердоган има териториални претенции към Кърджали и региона.Такова мнение изразяват 62,1%.Категорично на противоположната позиция са 29,3 на сто от анкетираните.Не могат да преценят 8,6%.

  Очакваният бяха коренно различни преди 9 години,когато в качеството си на премиер на Р Турция Реджеп Тайип Ердоган посети Кърджали.Тогава в паметната книга на общината той написа:

„Изключително много се радвам, че съм в Кърджали, един исторически град в приятелска България. Радвам се и че съм гост на кмета на община Кърджали инж.Хасан Азис. Щастлив съм да бъда тук, град в който различни етнически и религиозни общности живеят в разбирателство и мир.
Поднасям своите най-сърдечни пожелалия за щастие на всички граждани на Кърджали, които аз приемам, като един мост за приятелство и разбирателство между Р Турция и Р България.”

Визитата на премиерът Бойко Борисов връща надеждата,че отношенията между двете страни ще се подобрят и негативните нагласи в общественото мнение ще бъдат преодолени.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини