„Славейков“ отчита постижение, достойно за Гинес

Изображение 1 от 3

    Пълен комплект злато за волейбола на „училището за шампиони“, баскетболистките на крачка от медал

    Поредните републикански шампиони посрещна днес най-голямото кърджалийско училище. Такъв голям шлем досега бе само в мечтите на славейковските състезатели и треньори. Пълен пакет злато в различните възрастови групи е прецедент в историята и нечувано досега постижение.  Трите отбора по волейбол в мъжката секция се окичиха със златните медали от републиканските финали на Ученическите игри. Председателят на Ученическия парламент Супита Шенкова започна тържественото посрещане така:„ Днес отново е един прекрасен ден за нашето училище. Ден, в който за трети пореден път само в тази учебна година посрещаме републикански шампиони. На проведените през изминалия уикенд финали на Ученическите игри цели три наши отбора се състезаваха за националните титли. И единият от тях успя да спечели златото – момчетата от волейболния ни отбор 5-7 клас затвориха цикъла и направиха немислимото. Средно училище „Петко Рачов Славейков“ е с три златни медала в трите възрастови групи по волейбол. Ако имаше книга на рекордите „Гинес“ за Ученическите игри, то името на нашето училище щеше да бъде изписано със златни букви благодарение на уникалното постижение на нашите момчета и юноши и техните треньори. И не мислете, че са само те. Днес празнуваме завръщането от републикански финали и на баскетболистките ни 5-7 клас, които постигнаха достойното пето място, както и на волейболистките 5-7 клас, останали седми след тежка контузия на капитана си.“

    Няма друго училище в цяла България, което да е постигало подобен резултат в цялата история на Ученическите игри – първо класирани цели 6 отбора, от които 3 са републикански шампиони.

    Трогателно бе словото на директора Милко Багдасаров, който като високоскоростна совалка препускаше между Разград, Смолян и Русе, където се провеждаха финалите, за да може да гледа срещите на отборите на СУ „П. Р. Славейков“. Освен благодарности към състезателите и техните треньори той разказа за гордостта, която изпитва като директор на тези деца от уникалното постижение. Няма друго училище в България с рекорд, достоен за Гинес, категоричен бе той. Сравни усещането си след трите шампионски титли със завладяването на света от Александър Македонски, който заплакал, че няма какво да завладява повече. Сигурен е, че такъв успех нито едно училище не може да постигне. Надява се славейковци да могат поне да го повторят в следващите години, а защо не и да го надминат. Багдасаров обяви пред всички, че по негово предложение определеният на два пъти тази година за най-добър  състезател на България по волейбол момчета 5-7 клас Георги Златков Татаров ще бъде картотекиран в мъжкия отбор на „Арда“  - Кърджали, следвайки примера на деветокласника и също MVP Петър Петров.

    Заслужени бурни аплодисменти изригнаха за  златните медалисти по волейбол момчета 5-7 клас : Георги Татаров – капитан и носител на титлата „Най-добър играч /МVP/“ в страната, Манол Янев, Теодор Урумов, Слави Солакчиев, Михаил Атанасов, Станислав Вълков, Гавраил Цепенишев, Енис Юсеин и техния треньор Павел Митев.

    Голям успех е и петото място в страната за отбора по баскетбол момичета 5-7 клас с капитан Гергана Якова и състезатели : Стефка Ташева, Даниела Чолакова, Александра Аргирова, Ралица Делчева, Теодора Денева, Севиляй Дургуд, Александрина Георгиева, Симона Борисова, Мирена Асенова и треньора им Димитър Георгиев.

    Гордост е и представянето на седмите в страната, имайки предвид изключително тежкия жребий в групата контузията на капитана – отбора по волейбол момичета 5-7 клас с капитан Елена Костадинова и в състав: Христина Гъдова, Елена Александрова, Ирена Башева, Мелина Шанкова, Мартина Георгиева, Гюлчин Мустафа, Ана-Мария Славкова, Мария Тодорова, Мюмюне Али.

    Треньорите Павел Митев и Димитър Георгиев изказаха своите благодарности към директора Милко Багдасаров и заместника му Атанас Атанасов за подкрепата и изключително добрите условия, които училище им предоставя за тренировки и постижения. Без тях победите не биха били възможни.

    Отборите излязоха сред аплодисментите на ученици, учители и родители с чисто новите си славейковски състезателни екипи.

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини