Сирени и венци за Деня на Ботев в Ардино

Денят на Ботев и на загиналите за свободата на България – 2 юни, беше отбелязан и в Ардино с полагане на венци и цветя пред бюст-паметника на Христо Ботев в двора на общинската администрация. За да се поклонят пред подвига на героите дойдоха служители от общинската администрация, ученици и граждани. С едноминутно мълчание почетоха паметта и делото на Ботев и падналите за свободата на България.
Цветя и венци в знак на признателност и поклон пред героите поднесоха Общинската администрация, Районното полицейско управление, Държавното горско стопанство, дирекция „Социално подпомагане”, ученици и учители от СУ „Васил Левски”, децата от ДГ „Слънце” и граждани.

„Днес отбелязваме тържествено 141-та годишнина от гибелта на поета и революционер Христо Ботев, и на загиналите за свободата и независимостта на България! Делото на Ботев е живо и е особено актуално днес, в тези разделни времена. Защото неговият патриотизъм е заразителен и е този, който ни обединява! Днес имаме крещяща необходимост от обединение, ако искаме младото поколение да съхрани напред във времето националните ценности и да бъде възпитавано в родолюбие и хуманност!“, заяви директорът на ДГ „Слънце“ Димитрина Александрова.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини