Пътни полицаи дебнат шофьорите за висока скорост и алкохол

В момента на територията на цялата страна се провежда операция на Пътната полиция по контрол за висока скорост и употреба от страна на водачи на алкохол. Операцията е стартирала в 8 часа днес и ще продължи до 6 часа на 5 юни.

Служителите на реда ще следят за стриктното спазване на ограниченията и забраните.

Припомняме, днес в парламента от ГЕРБ бяха внесени промени в Закона за движение по пътищата, с които се премахват знаците, които предупреждават за пътно видеонаблюдение. Промените са в отговор на искането на премиера Бойко Борисов да се предприемат всички мерки за спиране на войната по пътищата.

Основна цел на операцията е намаляване на жертвите на пътя. Освен екипи на "Пътна полиция" са включени и екипи на "Охранителна полиция".

През светлата част на деня силите на реда ще следят за шофиране с висока скорост. Екипите ще бъдат разположени на места, предразполагащи към нарушаване на максимално разрешената скорост на движение. В тъмните часове ще има засилен контрол за недопускане управление на моторни превозни средства от неправоспособни водачи и такива, които са употребили алкохол и/или наркотични вещества.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини