Блокада на Кърджали заради 8 млн.лева, Ганчев и фенове прецакаха Домусчиев

    Блокада заради 8 млн.лева скова днес Кърджали. В града се проведе търг за активите на ПФК ЦСКА АД обявен в несъстоятелност. Основната цел бяха не чорапи, екипи и гащи, записани сред активите, но емблемата на ЦСКА. Първоначално всички те бяха оценени на 1,6 млн.лева,но цената скочи петорно, като достигна 8 млн.лв. Търгът се проведе от синдика Дора Милева в дома и в бл. “Бузлуджа“ на улица “Хан Крум“ на Пазара. Явиха се три фирми и едно физическо лице. Първодивизионният ЦСКА на Гриша Ганчев се представляваше от фирма „Ред Енималс“, чиито адвокати твърдяха,че тя е изразител на мнението на феновете. Две фирми и едно физическо лице наддаваха за аматьорския „ЦСКА 1948“, зад който се твърди, че стои Кирил Домусчиев. Стъпката на наддаването бе по 200 бона.

    Докато течеше търгът, над двеста фена на ЦСКА на Гриша Ганчев пристигнаха в Кърджали. Районът около дома на Милева бе отцепен от стотици полицаи,жандармеристи, специални кучета, водни оръдия. Три КПП допускаха феновете в района на Пазара. Те бяха проверявани персонално, като им бяха записвани личните данни и получаваха предупреждение да спазват обществения ред. Полицаи съпровождаха протестиращи агитки до тоалетните. Почти всички магазини и кафенета бяха затворени. Кордонът бе на растояние от 300 метра от дома на Милева. Шефът на ОД на МВР старши комисар Венцислав Момчилов лично ръководеше блокадата. Той сподели,че агитките спазват обществения ред и няма ексцесии.

    Представителите на аматьорския тим пристигнаха рано сутринта.Адвокатите на „Ред Енималс“ към 12,30 ч. непосредствено преди търга, насрочен за 13,00 ч.

    Феновете останаха далеч от тях,затворени в „кошара“ на паркинга на Пазара на производителите. Те скандираха „Домуз ага е враг на ЦСКА“ и „Ще дадем последната си капка кръв за емблемата на ЦСКА“.

    Веднага след приключването на търга от дома на Милева първи излязоха победените. Те споделиха че всичко е било нормално. Били са приготвили 3 млн.лв., но се оказали недостатъчни. Никола Гавазов,който участваше като физическо лице и бе обвинен в тесни връзки с Кирил Домусчиев, попита защо 8 млн.лв. не са били използвани от Гриша Ганчев за оздравяване на фалиралия ПФК ЦСКА АД. Той твърди, че нищо още не е приключило, защото сумата не е платена. Затова не се и мисли за обжалване на процедурата.

    Административният директор на професионалният тим ЦСКА на Гриша Ганчев-Милко Георгиев бе категоричен, че когато синдикът разпредели задълженията на фалиралия клуб, парите ще се привеждат по пера. Процедурата ще трае около 4 месеца. Днес стана ясно, че феновете ни защитиха. Те дойдоха в Кърджали, показаха, че ни обичат и плакаха като малки деца, подчерта Георгиев. Той обвини Кирил Домусчиев в задкулисни действия, а представителите му бяха наречени палячовци. Спечелихме битката за емблемата и за феновете, но войната с Домусчиев продължава, категоричен бе Георгиев.

    Докато адвокати и футболни деятели даваха пресконференции, феновете нападнаха бакалиите и се въоръжиха с туби бира, за да полеят успеха на Гриша Ганчев и компания.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини