Абитуриенти дефилираха в центъра на Ардино,изпратиха ги с духова музика

По традиция на 24 май всяка година СУ „Васил Левски” в Ардино изпраща своя завършващ випуск, с което придава особена тържественост на празника. 21-те зрелостници от най-голямото ардинско учебно заведение се събраха в двора на училището за да кажат „довиждане” на учителите и приятелите си. 
Директорът Аника Петрова не скри голямото си вълнение от раздялата с поредния випуск. Тя лисна менче с вода за здраве и късмет, преди зрелостниците да излязат от сградата на учебното заведение и им пожела попътен вятър.
От години е вече традиция, завършващите средно образование в Ардино да се изпращат и на градския площад. Зрелостниците, водени от мажоретния състав към училището по проект „Твоят час” с ръководител Зоя Пашова дефилираха пред близки, родители и приятели в своята първа звездна вечер. Цветя, сълзи и много снимки за спомен от тази незабравима за мнозина абитуриентска фиеста бяха основните моменти от празника.
Много от завършващите вече знаят къде ще продължат образованието си. Толга Хатиб от Ардино мисли да продължи образованието си в София „За нас това бяха 12 вълшебни години. Тези спомени ще останат дълбоко в сърцата ни. Много съм благодарен, че имах възможността да споделя този незабравим момент с жителите на град Ардино. Единственото, което мога да кажа на бъдещите абитуриенти, е да се наслаждават на всеки един миг от тези 12 години в училище и извън него, защото накрая остава само споменът, заяви абитуриентът.

Гюнер  Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини