Художничка от Турция с изложба в общинския музей в Ардино

Самостоятелна изложба от живопис откри младата турска художничка Семра Ак в Общинския музей в Ардино.  В залата на музея са подредени картините й, изпълнени в различни техники, с маслени бои,  пастели, суха игла и смесени техники в цвят и графика.

Семра Доган Ак е родена в Ардино. През 1989 година родителите й се изселват в Турция. Завършва художествената академия „Мимар Синан” в Истанбул със специалност „Изобразително изкуство”. Има магистърска степен по изобразително изкуство от университет „Ататюрк“  в Ерзурум. Работи като преподавател по изобразително изкуство в университета в Адъяман. Докторант в университета „Гази” в Анкара.

Участвала е в близо 30 общи и самостоятелни изложби и конкурси в Анкара, Истанбул, Измир,  Текирдаг, София и Кърджали. През октомври талантливата художничка ще вземе участие в световноизвестния „Бианал” във Флоренция, Италия – градът на изкуствата.

За себе си Семра казва, че картините говорят за нея. В тях има пъстрота на сезоните, в които преобладават природни теми и чистотата в човешките отношения. Омъжена.

Изложбата ще продължи до края на месец юни.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини