Борците от Стремци печелят медал след медал,утвърждават славата на Кърджали

Борците от клуба по борба „Крепост” от с.Стремци печелят медал след медал и утвърждават славата на Кърджали.Тези дни те донесоха нов златен медал от държавното лично първенство за деца.Със златото се окичи Джанур Месут в категория до 53 кг.Това не са първите отличия за нашия борец.Той има два сребърни медала.Единият е от Сливен на държавното лично отборно първенство,а вторият  от силният турнир „Никола Илчев” в Русе.

 Нашият тим участва в Петрич с петима състезатели.Завоювахме и два бронзови медала.За тях се пребориха Гюркан Хаазим и Ниязи Саид.  

  Поредица от медали спечели и Емре Мурад при кадетите.Той се окичи със златното отличие на силния международен турнир „Русенски легенди”.В Стара Загора на турнира „Динко Петров” взе сребро,а наскоро с националния отбор се включи в международен турнир в Румъния.Там извоюва бронзов медал и едно пето място.

 Гордост на „Крепост”-Стремци е и Рамадан Ахмед.При юношите на държавния личен отборен шампионат в Сливен той донесе среброто, а на държавното лично първенство е трети.

  Мустафа Мустафа и Мустафа Фаик  при юношите ни зарадваха с бронзови медали от ДЛОП в Сливен,а Джем Хайри завоюва трето място в турнира „Никола Илчев”.

Най- титулуваният наш борец Джан Бекир се контузи на държавното лично отборно първенство на полуфинала и се върна с бронз и пето място при мъжете.

 Всички се съобразяват със нашите състезатели.Няма турнир в който да участваме и да не печелим медали,заяви за Кърджали бг вести президентът на „Крепост”-Стремци Велиятин Вели.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини