Деница Сачева стана заместник-министър в образователното министерство

Бившия заместник-министър в Министерството на труда и социалната политика Деница Сачева, ще поеме поста на помощник на министър на образованието и културата Красимир Вълчев.

Деница Сачева е магистър по здравен мениджмънт и връзки с обществеността, чиято кариера започва в социалното ведомство. В периода 1999-2001 г. е началник на кабинета на тогавашния здравен министър Илко Семерджиев, а в последствие и един от първите служители на създадената по същото време Национална здравноосигурителна каса. Била е председател на Съвета на директорите на МБАЛ – гр. Хасково, както и кандидат за народен представител от Хасково.

Тя е един от четиримата заместник-министри, които бяха назначени днес със заповед на министър-председателя Бойко Борисов.

В Министерството на околната среда и водите е преназначен Красимир Живков. Той заема тази длъжност от 2014 г.

Заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията става Димитър Геновски. Дълги години той е заместник-изпълнителен директор в „Български пощи” ЕАД. Магистър е по икономика от Стопанската академия „Д. А. Ценов“ в Свищов.

Амелия Гешева е назначена за заместник-министър на културата. От 2016 г. до момента е заемала длъжността заместник-кмет на община Пловдив с ресор „Култура и туризъм“. Магистър е по публична администрация от Техническия университет във Варна, има придобита магистърска степен и от ПУ „Паисий Хилендарски“.

HASKOVO.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    S
    s
    1 0
    07:18, 12 май 2017
    На дрътия шорош коврите
Последни новини