База за къмпингуване и почивка започва да изгражда край Джебел бизнесменът Сали Яшар

Изображение 1 от 3

    База за къмпингуване и почивка започва да изгражда кърджалийският бизнесмен Сали Яшар в непосредствена близост до минералният извор на Джебел.В момента чака тръби от Холандия за осигури водоснабдяване за бъдещите басейни. Сега в близост до извора има един басейн.Сали Яшар предвижда изграждането на още два,единият женски,другият мъжки.Единият от басейните ще работи и през зимата.Ще има джакузи и душове.Сали Шабан планира единият от басейните да влезе в действие след два месеца.Бизнесменът вече има строително разрешително.

    Той е категоричен,базата ще може да се ползва от бедни и възрастни хора един ден в седмицата безплатно.Той е готов да ги храни и транспортира.

    Атракция ще бъде висока кула,от която ще може да се вижда на далеч над гората.

    Въздухът тук е много чист и това прави мястото още по- привлекателно,твърди Сали Яшар.

    Кърджалийският бизнесмен  внесе първото инвестиционно намерение за оползотворяване на водите от минералният извор на Джебел.Интерес за изявили и други предприемачи,които обаче изчакват да бъде прокаран водопровода от извора до град Джебел.Общинският съвет ще прецени чии инвестиционни намерения да допусне до реализация,научи Кърджали бг вести.

       Шефът на отдел ТСУ инж.В.Димитрова посочи,че хотелиерите проявили интерес търсят максимална възвращаемост.В общината хранят надежда,че ще се изградят СПА центрове и градът ще се превърне в курортно средище заради близостта си до Маказа.

      Общината ще прецизира инвестиционните намерения съобразно дебита на извора.Водата блика от 1977 г.,след геоложки сондаж.Ако се наложи ще се направи и втори.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини