Учениците от Жълтуша спечелиха областното състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации”

Седем отбора премериха сили в областното състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации”, което се състоя в Обединения детски комплекс в Кърджали. В надпреварата участваха първенците от общинските състезания – отбори на средните училища „Отец Паисий” в Кърджали, „Никола Й.Вапцаров” в Момчилград, „Васил Левски” в Крумовград, „Христо Смирненски” в Черноочене, основните училища „Христо Смирненски” в село Рогозче, „Отец Паисий” в село Жълтуша и „Васил Левски” в село Тихомир.

Състезанието премина в два етапа – проверка на теоретичните познания чрез тест и проверка на практическите умения, бързина и съобразителност чрез състезателни игри по центрове, които включваха: защита при бедствия, защита при промишлени аварии и пожарна безопасност. След проведените два кръга на първо място се класира отборът на ОУ „Отец Паисий” в село Жълтуша, на второ място – СУ „Отец Паисий” в Кърджали, на трето – ОУ „Христо Смирненски” в село Рогозче.

Участниците бяха поздравени от началника на РУ по образование г-н Гроздан Колев. Всички отбори получиха грамоти и предметни награди от директора на РД „ПБЗН” комисар Сергей Заимов. Учениците от село Жълтуша ще участват в републиканското ученическо състезание през месец юни.

На снимката: Победителите в състезанието

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини