Лекоатлети от кърджалийски училища ще участват в първия маратон от Дяволския мост до Ардино

Директорите на кърджалийските училища - СУ „П.Р.Славейков” – Милко Багдасаров, СУ „Отец Паисий” – Златко Атанасов, СУ „Йордан Йовков” – Недялка Кюпрюджиева и на Езиковата гимназия „Хр.Ботев” – Йорданка Чавдарова заявиха, че възпитаници им с желание ще участват в първия маратон „Дяволския мост - Ардино” (дистанция 7 км), който ще се състои на 13-ти май. Спортната надпревара е по случай Международния ден на предизвикателството и Национален ден на спортиста – 17-ти май. Организатор е община Ардино, съвместно с Военно-спортен клуб LASERWAR Balkans и Клубът за спорт с ученици „Алада“. Спонсор на спортното събитие е LASERWAR Balkans с общ награден фонд от 1 700 лв.

Участие могат да вземат всички желаещи от цялата, както и от други страни. Записването е до 5 май на e-mail: ardino@abv.bg или в деловодството на общината. Бланката-образец може да намерите в сайта на общината на адрес: www.ardino.bg

Победителите при мъжете и при жените ще получат по 500 лв. Наред с тях има и парични награди за второ ( 250лв.) и трето място ( 100лв.).

Идеята на събитието е да популяризира спортния начин на живот в града. Приоритетни дейности в развитието на община Ардино е изграждането и пълноценно оползотворяване на туристическата и спортна инфраструктура.

Организаторите обещават стартът да се превърне в спортен празник за града под Белите брези. 
Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини