Премиерът Герджиков:Малко се знае за положителните неща,които се случват в Кърджали

    Над половин час продължи срещата на кмета на община Кърджали с премиера Огнян Герджиков и придружаващите го лица днес.В срещата участваха зам.-кметовете на общината Веселина Тихомирова и Мюмюн Али и председателят на Общински съвет Кърджали Раиф Мустафа.
    Инж. Азис постави на вниманието на министър –председателя няколко основни въпроса, като акцентира преди всичко върху темата Маказа - както от гледна точка на изграждането на обходният път на Кърджали, така и от възможността през пункта да минават не само леки автомобили. „Ще ви бъдем благодарни ако насочите вниманието на бъдещия премиер към въпроса за изграждането на обходният път на Кърджали, защото този въпрос не е само от местно, а и от национално значение”, заяви градоначалникът. 
    В хода на разговора инж. Азис представи някои от реализираните проекти на общината до момента, като подчерта, че Кърджали може да се похвали с положителен прираст относно икономическото развитие на общината. Като пример градоначалникът посочи изградените вече три корпуса на завод „Теклас” и предстоящото стъпване в областния град на високо технологично производство от фирма Ай Пи Ес. Герджиков бе запознат и с проекта, който работи община Кърджали по Норвежкия фонд за реставрация и консервация на Перперикон, както и с проекта за индустриалната зона. Премиерът имаше възможността и да види и идейните варианти дело на скулптура Зиятин Нуриев за бъдещ паметник на толерантността в Кърджали.
    Кметът инж. Азис постави пред служебния премиер и въпроса свързан с оживяването на малките населени места. „Сега Кърджали като областен град, въпреки многото малки населени места, не може да участва с проекти по Програмата за развитие на селските райони. В тази посока трябва да се търсят възможности”, каза градоначалникът. 
    Герджиков изрази възхищението си от направеното. „Аз съм почти зашеметен от това, което чух и видях. Учуден съм колко малко се знае и пише за положителните неща, които се случват в Кърджали”. 
    В края на срещата той остави и своето послание в почетната книга на Кърджали. В нея той написа:„За мен беше удоволствие да посетя един град, който може да бъде за пример на останалите градове в България за успешно развитие”.
    За спомен от срещата инж. Азис подари на премиера фото албума „Кърджали-поглед към миналото” и картина изработена с характерния за Източните Родопи минерал-ахат.

    Кърджали бг вести

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини