Сезгин Бекир с 143-ма колеги на Общо събрание на Националната асоциация на секретарите на общини

143-ма секретари на общини в страната ще се включат днес в работата на ХХV Общо събрание на Националната асоциация на секретарите на общини в Република България /НАСО РБ/. Това съобщи секретарят на община Кърджали Сезгин Бекир, който е и зам.-председател на УС на НАСО РБ. Той допълни, че на форума, който се провежда в гр. Хисаря, ще бъдат обсъдени дейностите и бюджетът на Асоциацията през годината. Предвижда се да бъдат гласувани и промени в Устава и Правилника на Асоциацията, част от които свързани с избора на председател.
Като паралелна проява, във вторият ден форума, ще бъдат представени презентации на различни теми, една от които ”Дигитализация и управление на архивни фондове - необходима крачка по пътя към електронно управление”.
„Темата е изключително важна в контекста на вече приетите промени в нормативната уредба, гласувани в Закона за електронното управление и създаването на Държавна агенция за електронно управление, за което са предвидени средства в ОП „Добро управление”, каза Сезгин Бекир.
Що се касае до успешното въвеждането на електронните услуги за гражданите в община Кърджали, Сезгин Бекир припомни, че именно кърджалийското село Бойно е първото електронно село в страната. 
„Никога обаче това, което е направено по отношение на внедряването на високите технологии по отношение на електронните услуги, не е достатъчно, защото те се развиват много бързо.”, каза още Бекир. По думите му за да случат нещата трябва не само общините да работят индивидуално, а да има законодателна воля и единна система за това. „Защото в момента всяка една община, а те са 265, си върви по собствена писта и много често информационните масиви не си комуникират помежду си и няма съвместимост между тях. Има общини с по-големи възможности и те са доста напреднали, а други тепърва прохождат. Нещата предстоят да се случат и това ще стане само с воля на централно ниво и осигуряване на финансиране.”, каза още Сезгин Бекир.

Кърджали бг вести
 

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини