Кампания „От хора –за хората” подеха младите червенокръстци в навечерието на Великден в Кърджали,грижат се за възрастните хора

С надслова на младите доброволци от Крумовград „ От хората – за хората -2017“ стартираха Великденските благотворителни инициативи на Областния съвет на БЧК – Кърджали.  За седма поредна година членовете на клуба "Добро сърце" с подкрепата на училищното ръководство на СУ „Васил Левски“, приятели и граждани  набраха трайни хранителни продукти на стойност 788,30 лева, с които подпомогнаха 34 свои връстници в риск.

За втора поредна година ги последваха доброволци на БМЧК от клуб "От сърце" към СУ "Васил Левски" в град Ардино които предоставиха на 12 свои съученици и на младежите от Защитеното жилище в град Ардино .

Традицията се утвърждава и в Община Джебел. Доброволци на БМЧК от клуб ,, Да имаш голямо сърце не тежи“  към ПГ „Руска Пеева" приготвиха топъл обяд за 40 социално слаби хора в града. Със събраните средства дарени от учители, служители и хранителни продукти от граждани учениците  от паралелката  „Ресторантьор"  сготвиха вкусна мусака и супа топчета за нуждаещите се, подготвиха и пакети с трайни хранителни  продукти от първа необходимост.

С благословията на Пловдивския митрополит Николай за осма поредна година  по време на  големия християнски празник Цветница доброволци на БМЧК от ПГПЧЕ ”Христо Ботев” и СУ „Отец Паисий” – Кърджали проведоха фондонабирателна кампания с касички на ЧК за захранване на фонд „Милосърдие“ на ОС на БЧК пред православните храмове  в града.   Подкрепиха ги младите доброволци от Момчилград. В  рамките на няколко часа бе набрана сумата от 1273,70 лева. 

Не закъсняха и „големите доброволци“. Екип 254 отново проведе традиционната си благотворителна кампания в Община Кърджали. Благодарение на дългогодишни                            съмишленици ,  приятели и хора с добри сърца  в навечерието на Великден бяха  зарадвани 110 възрастни , самотни хора и уязвими семейства с деца , които получиха хранителни пакети.

С доброволен труд при изготвянето на хранителните пакети участваха членовете на БЧК в ТП на НОИ – Кърджали, които не забравиха и потребителите на социалната услуга Дом за стари хора, боядисвайки заедно днес великденските яйца.

ОС на БЧК – Кърджали  участва и националните благотворителни кампании, съвместно с магазини „Била“ - в продуктова кампания, в кампания „Топъл обяд“ – с клиентите на магазини „Кауфланд“ и с хранителни пакети в кампанията на омбудсмана на Република България „Великден за всеки“  чрез магазини „Лидл“.

Общо в  навечерието на Великден  53 доброволци на БМЧК и БЧК от областта направиха празника светъл за  196 наши съграждани и деца , влагайки 288 часове доброволен труд.Благодарим ви, доброТворци !

ОС на БЧК-Кърджали

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини