Хлебопроизводителите с газ отвън ,които мачкаха кърджалийските си конкуренти,увяхват,скокът на синьото гориво удря тях

Хлебопроизводителите с газ на хляб отвън,които мачкаха кърджалийските си конкуренти,ползващи ток,увяхват заради скока на цените на синьото гориво.Битката бе жестока за клиентите в Кърджали и бе изправила на нокти местните хлебари.Фалитът бе неминуем за малките и средни производители.Хлебопроизводството е единствения бизнес без картел,твърдят от бранша.Скокът на синьото гориво ще даде глътка въздух на хлебопроизводителите в Кърджали.

Остава обаче конкуренцията в привличането на хлебопекари.Заплатите варират от 400 до 1400 лева и много от тях бягат в други градове или извън страната.Високите заплати,означават и висока цена на хляба.

Бахар Палова,която отдавна е в бизнеса в Кърджали твърди,че с повишаването на цената на ток с 1%,ще има и покачване на цената на хляба в Кърджали.Тя очаква ръстът да е от 10 до 12 %,като самунът от 600 грама бял хляб ще достигне 90 стотинки.

На друго мнение е Ганчо Младенов.Той смята,че конкуренцията е толкова голяма,че местните производители по вероятно ще фалират,отколкото да вдигнат цените.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини