„Безсмертний полк” тръгва и по улиците на Кърджали,възкресяват спомена на загиналите срещу фашизма

    На 9 Май 2017 г. гр.Кърджали ще участва в акция на инициативата „Безсмертний полк“. Председателят на Клуба на руските съотечественици в гр.Кърджали Олга Стоянова е координатор на инициативата „Безсмертний полк“ в града. В сайта на движението вече има създадена страница на гр.Кърджали, също така има първи запис за загиналите във Втора Световна война- Суетинов Александър Николаевич- дядо на Олга Стоянова,загинал през 1941 г.Стоянова призовава в акцията да се включат потомците на загиналите воини от Кърджалийска област в Втората световна война.

         „Безсмертний полк“ е международна обществена акция, целта на която е запазване на личната и семейната памет за загиналите във Втора Световна война за бъдещите поколения. Движението предвижда  шествия в различни градове с портрети на загиналите роднини през Втора Световна Война.

        За първи път „Безсмертний полк“ бе проведен през 2012 г. и в него са участваха повече от 6000 човека. През 2016 г.участниците на движението вече  бяха стотици хиляди хора в повече от 44 страни. В сайта на „Безсмертний полк“ има летопис на повече от 290000 семейни истории.

       Всеки участник в акцията „Безсмертний полк“  трябва да донесе снимка на загиналия роднина с размери най-малко 21х30 см /А4/с рамка или просто залепена за картон и с дръжка,съобщават организаторите на шествието в Кърджали.

    Кърджали бг вести

          

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини